Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langvarig hodepine kan være migrene

Spørsmål

Har hatt hodepine i 2-3 uker tror jeg. I det siste også uttalt døsighet på dagtid. Det er annerledes enn fysisk utmattelse, mer som at jeg blir borte mentalt, men ikke sovner helt (halvsover). Virker til å henge sammen med hodepine, men vet ikke.

Når hodepine er verst kjennes det ut som at hodet kommer til å eksplodere, når bedre kjennes ut som 'tung i hodet' følelse bare verre. Våkner med hodepine ofte, hatt det store deler av dagen, men noe avbrekk. Kan bli kvalm når den er verre. Litt følelse av reisesyke/ting går rundt/rotatorisk svimmelhet.

Hodepine blir verre ved fremoverbøying, også noe verre i liggende stilling også. Synes også at trykk på fremsiden av halsen (over blodårer på utsiden) kan gjøre den litt verre, vet ikke hvorfor.

Har nettopp blitt ferdig med Ery-Max for bihulebetennelse. Har hatt økt CRP, SR, nøytrofile, eosinofile, monocytter, ALP, lett anemi og økt pankreas amylase og lipase i noen uker. Hadde pankreatitt i februar 2020 og verdiene har gått drastisk ned siden da. De andre verdiene, utenom ALP, pankreas amylase og lipase, var nytt at økt. Har hatt lett anemi før, så kommet tilbake. Har ikke sjekket verdier siden 09.03.20. Har fått foreslått migrenediagnose tidligere, men ikke vært utredet spesifikt for det da jeg vanligvis ikke er plaget med hodepine. HIdepinen min har vart så lenge at jeg synes det ikke passer veldig bra. Sist gang jeg hadde det så hadde jeg en bakteriell infeksjon med ukjent fokus og lett anemi. Ønsker gjerne råd angående hodepinen og døsigheten, og om jeg bør sjekke opp blodprøvene og evt.gjøre noe annet.

Kvinne 28
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Du har en hodepine som enten kjennes ut som at hodet "vil eksplodere" eller "tung i hodet". Ledsages av døsighet, kvalme ved forverring, rotatorisk svimmelhet. Forverres ved fremoverbøying, men foreløpig ikke kjent om antibiotika Ery-Max for bihulebetennelse hadde effekt mot ditt hodeverk. Dessuten trykk på fremsiden av halsen. P.g.a. pankreatitt har du gått ned i vekt. Fortsatt anemi. Det var en episode med en bakteriell infeksjon og anemi. Du har fått foreslått migrenediagnose, men du synes det ikke passer bra. Her er det flere forhold som kan vedlikeholde hodepine, bihulebetennelse, lav blodprosent og bakteriell infeksjon. Du skriver ikke noe om det er på en side av hodet eller begge. Kronisk migrene er definert ved minst 15 hodepinedager hver måned, hvorav minst 8 dager er migrenedager, over en periode på mer enn 3 måneder. Migrene gir pulserende smerter, ofte ensidig og kan bli verre ved bevegelse og anstrengelser. Pasienter blir lyd- og lysskye og søker til et stille rom. Migrene er ofte ledsaget av nakkesmerter, kvalme og brekninger. Smerten kan være på begge sider (opptil 40 %). Noen blir deprimert, sliten og nervøs. For meg høres det ut som kronisk migrene forverret av de forhold/sykdommer du har hatt. Pga. nåværende situasjon ville jeg anbefalt vurdering av nevrolog (f. eks. videokonsultasjon) som kan foreta en undersøkelse, vurdere behov for MR samt oppstart av forebyggende medikasjon mot hodepine. Lykke til!