Kraftig migrene

Spørsmål

Hei hei..
Jeg har vært plaget med hodepine, dog ikke så altfor kraftig, det siste året.
For noen mnd siden våknet jeg på morgenen, og fikk så et så kraftig hodepineanfall som jeg aldri før har hatt. Det var så vondt at jeg klarte ikke lys/lyd, og det og bevege seg var en forferdelig opplevelse. Jeg fikk lagt meg på sengen for å se om det ble bedre, men da jeg åpnet øynene oppdaget jeg at jeg så dårlig med ene øyet. Pupillen var kjempestor. Jeg ble sendt på sykehus hvor de tok flere undersøkelser, av ryggmargvæske og jeg var inne i maskiner som tok bilder av hodet. Alt så helt fint ut. Pupillen gikk dog ikke ned, men jeg fikk dra hjem med viten om at øyelege skulle se på øyet.To uker senere sjekket øyenlegen, og alt så bra ut. Hadde litt problemer med sidesynet på det øyet som pupillen var stor på. Den var stor i omtrent 2 uker. Etter det fikk den normal størrelse. Syns fremdeles at jeg ikke har fått tilbake fullstendig syn på det øyet, men det kan være bare innbilling. Sykehuset sier at alt ser fint ut, og fastlegen sier at det var falsk alarm. De trodde det var blødning i hjernen først. Noe det ikke var.
Nå, ca 3 mnd etterpå har jeg begynt å få den samme hodepinen igjen. Den kommer ikke for fult, bare sånne "blink".. Her er jeg liksom.. Jeg bare går å venter på at det skal smelle i hodet igjen. Har sjekket bt, og det er ganske høyt. Var utsatt for et overfall med slag mot hodet i fjor sommer, og siden da har trykket vært litt forhøyet. Det laveste jeg har fått det målt til er 139/90 og det høyeste er 164/116. Jeg trodde hodepinen kunne komme av det høye blodtrykket, men legen er uenig. Jeg går rundt å engster meg for dette, og får sikkert enda høyere bt av å gå rundt å engste meg. Har du vært borti noe liknende? Hva kan årsaken til mine symptomer og plager være?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, takk for ditt brev.

Opplysninger om langvarige plager, lys- og lydskyhet, forverring av smerte ved bevegelse taler for migrene. Under et kraftig migreneanfall kan man også få synsforstyrrelse. Når pupillen blir forstørret, dreier det seg oftest, etter at man har utelukket en del andre ting (for eksempel Adies pupille), om en funksjonsforstyrrelse som kan også oppstå ved migrene. Du ble sendt på sykehus hvor de tok flere undersøkelser, bl.a. ryggmargvæske og du var inne i maskiner som tok bilder av hodet. Alt så helt i orden ut. Det er også fint at øyelegen avkreftet øyesykdommer. Sannsynligvis er det en innbilling da man objektivt ikke finner noen avvik. Dette var ikke helt typisk for en blødning i hjernen og dette er helt avkreftet, så det trenger du ikke å bekymre deg for. Høres ut som du har utviklet forventningsangst for det aktuelle. Høyt blodtrykk i din alder er uvanlig og bør undersøkes nærmere for. Ser ikke sammenheng mellom dette og et slag mot hodet. Man kan få uspesifikk hodepine av langvarig høyt trykk, men ofte mye høyere enn det du har, og jeg er enig med legen din. Dine plager er spesifikke for en primær hodepinetype, som migrene. Det er riktig at angst øker puls og blodtrykk og setter kroppen i beredskap. Jeg har vært borti liknende.

Du bør fokusere på at dette ikke er farlig. Angsten vil slippe da. Sannsynligvis vil blodtrykket stabilisere seg. Men man bør gjøre en vurdering av dette trykket, ta blodprøver og måle den over tid, i regi av fastlegen. Du bør utstyres med migrenemidler eller riktige smertestillende for å takle hodepine, dersom den skulle melde seg igjen. Ellers er fysisk aktivitet og regelmessig livsførsel hodepine-forebyggende.

Jeg håper at du slipper flere anfall. Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn