Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Konstant hodepine i bakhodet. Er det chiari malformasjon?

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt med konstant voldsom hodepine i bakhodet og øynene/svimmelhet/lyssensivitet/kvalme/lammelser som kommer og går, muskelssvakhet i bein/armer , og sterke smerter i hele ryggsøylen spesielt mellom skulderbladene. siden MAI 2020.

Jeg har kollapset flere ganger, og er også tidvis så svak i hendene at jeg ikke klarer å holde telefonen min. Jeg har mye skjelvinger, og kalde hender og føtter. Temperatur i kroppen min svinger ekstremt mye.

Øynene mine blir ofte rødsprengt og jeg har hevelser øvre øyelokk, og alltid litt utslag på CRP. Ble diagnosert kronisk migrene, har forsøkt bokstavelig talt hver eneste behandling tilgjengelig for migrene og har bare blitt verre siden mai. Det jeg nå er nesten helt sikker på selv, er at jeg egentlig har chiari malformasjon type 1. Det er fordi jeg var hos en overlege som mistenkte dette, men hun var usikker. Det ble ikke gjort noe mer med,

Men når jeg leste meg opp på diagnose stemte alt med mine plager. Og det gjør ikke migrene føler jeg. I tillegg har en fysioterapaut vurdert at ryggen min er skeiv. Siste MR av hodet mitt visste at bakerste del av hjernen min ligger lengre ned enn normalt. Nevrologen som følger meg opp sier likevel at dette ikke har noe med det å gjøre, at jeg har «utypisk» migrene.

Jeg er sterkt påvirket av sykdommen min, jeg var i arbeid og skole og nå er jeg sengeliggende som 21 åring pga smerter , svimmelhet, kvalme, muskelsvakhet osv.

Jeg blir bare verre og verre og begynner å bli ganske desperat på å få hjelp. Det jeg tenker selv er jo at jeg er feildiagnosert men sliter med å bli tatt på alvor og få noe mer utredning.

Jeg har vært gjennom en lang utredning, i et halvt år, men aldri vært vurdert for chiari. Dette er noe jeg ønsker, men vet ikke hvordan jeg skal gå fram! Er det helt på jordet at jeg tenker chiari eller hva vurderer du som nevrolog? Jeg tenker at hvis dette er det jeg har så er det jo en operasjon og ikke migrene behandling jeg trenger for å bli frisk og få livet mitt tilbake...

Kvinne 21
Svar

Hei,

Du sliter med konstant hodepine bak øynene, dessuten svimmelhet, lyssensivitet, kvalme og lammelser. Med sterke smerter i hele ryggsøylen og mellom skulderbladene vil man mistenke at noe av plagene kommer fra muskler pluss at du har migrene på toppen. Jeg ville anbefalt psykomotorisk fysioterapi med fokus på avspenning. Det har vært så ille at du kollapset og fikk skjelvinger. Temperatur din svinger mye. Litt økt CRP kan tyde på betennelse i kroppen eller muskler. Vi blir sikker på en chiari malformasjon utfra MR resultat og dersom det er slik at mye av hjernen sagger og strangulerer væsketilførsel så vil man gjøre noe kirurgisk. Vi ser det ved alvorlig chiari. Siden du er sengeliggende ville jeg satset på psykomotorisk fysioterapi og månedlige Emgality eller Ajovy injeksjoner. Chiari vurdering skjer i samarbeid mellom nevrolog og nevrokirurg så du kan be din nevrolog vurdere der på nytt, viktig å avklare dette til bunns. Vi operer sjeldent Chiari. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-