Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ikke spar på kruttet, migrenesmerten skal bort!

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 20 år, og har vært diagnostisert med migrene siden 14 årsalderen. Siden den tid, har jeg prøvd ulike medikamenter, som i utgangspunktet ikke har fungert. Det var før min tidligere nevrolog søkte på aimovig/ajovy/emgality og som jeg fikk vedtak på. Jeg har prøvd aimovig og ajovy, som nå fungerer greit, i hvert fall i forhold til tidligere "vanlige" medisiner. Spørsmålet mitt er derfor om det er mulig å kombinere dette med en akuttmedisin mot migrene. De gangene migrenen sniker seg forbi effekten til ajovy, har jeg gjerne et evigvarende, hardt og krevende anfall. Riktignok går jeg på disse spesielle sprøytene, nettopp fordi jeg ikke fikk tilstrekkelig effekt av migrenemedisin. Paracet og ibux hjelper på ingen måte, og det er snakk om uutholdige smerter. Nevrologen min pensjonerte seg den dagen jeg fikk innvilget vedtaket, som gjør oppfølging problematisk. Derfor forsøker jeg nå her, før jeg evt går videre til fastlege! Tusen takk! :)

Mann 20
Svar

Hei,

Takk for ditt spørsmål. Du har hatt og fortsatt har denne plagsomme migrenen i mange år. Du har forsøkt ulike forebyggende legemidler som ikke har fungert. Effekt på slike migrenemedisiner varierer fra person til person. Du har startet med nye medisiner Aimovig og Ajovy som har god forebyggende effekt og det er veldig bra.

Det er klart at du kan kombinere disse med akuttmedisiner. Det er svært viktig at du har gode akuttmedisiner mot migrene som bør taes med kvalmestillende som Afipran (hvis du blir kvalm under anfall) slik at du ikke kaster opp pillene og reduserer kvalmen.

Viktig å bruke migrenespesifikke medisiner (f. eks. triptaner), men også såkalte NSAIDs og ta disse tidlig i forløpet slik at et anfall medfører så lite smerte som mulig. Ikke spar på kruttet, migrenesmerten skal bort!

Ettersom nevrologen din pensjonerte seg kan fastlegen foreskrive disse. Jeg håper at dette var avklarende, lykke til og god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-