Hodet er en ballong og venter på «å sprekke»

Spørsmål

Hei! Jeg er en 25 år gammel jente som sliter noe enormt med vedvarende hodepine (9 uker!) ++. Jeg opplever dessverre å ha en lege som ikke tror på meg,og mener at jeg er frisk. For å forklare enklest mulig så setter jeg bare opp symptomene mine som jeg opplever hver dag: -Intens pulserende hodepine (sitter på begge sider av hodet, verst i tinningene og over nesen og på toppen av hodet)Ikke hatt slik hodevondt før. Man kan fysisk kjenne den harde pulseringen i hodet mitt ved å holde på pannen. -Jeg våkner med det og legger meg med, noe som er ekstremt slitsomt.(Ikke lys/lyd ømfintlig.) -Jeg føler det er et økt trykk i hodet, akkurat som om hodet er en ballong og venter på «å sprekke». (Hvis det ga mening)Hodepinen blir alltid verre etter f.eks en biltur, eller en handletur ol. I starten hadde jeg ingen kvalme, men den har begynt å melde seg nå når jeg anstrenger meg for mye. -Har også mye hjertebank/ ekstraslag, og det er virkelig ingenting som skal til før jeg blir andpusten og pulsen løper løpsk.Har også til tider stikninger i brystet som gjør det vanskelig å trekke pusten dypt. (Har tidl.hatt bilyd på hjertet (ung)) -Har feber som kommer og går (høyeste temp:38,6) -Blir veldig fort svett. -Har mye blod i nesen (spesielt om morgenen). -Tretthetsfølelse og slapphet. -Kan fort bli svimmel og miste synet og balansen i noen sekunder når jeg reiser meg opp. Kan falle hvis jeg ikke holder meg fast i noe. Undersøkelser: Målte høyt blodtrykk første gangen jeg var inne(140/90) , han mente dette ga meg hodepinen. Startet med Metoprolol 25mg (1tabl.daglig). Ble også sendt videre til EKG (holter) pga av hjertet (resultat:mange ekstraslag men ellers normal). MR Caput var normal. Bihulene er normale. Har prøvd både paracet (1g) og Ibux (600mg) som gir ingen lindring. Har også testet Sarotex (10mg/20mg) uten hell. Usikker på om blodprosenten er målt, mulig dette burde gjøres? (Ps! Skal få henvisning til nevrolog) HJELP Hilsen en desperat sliten jente!

Kvinne 25
Svar

Hei! 

Forstår at det er plagsomt. Det kan høres ut som nytilkommet migrene pga. sterk hodepine, pulserende karakter, verre etter aktiviteter og ledsagende kvalme. Således er valget av en betablokker (Metoprolol 25 mg x 1) et godt valg og som vi bruker i forebygging av migrene. Dessuten kan en betablokker også hjelpe mot hjertebank og ekstraslag. Senker i liten grad blodtrykket. Det høres ikke ut som noe farlig trykkende prosess i hjernen, betennelse og/eller infeksjon (pga. du nevner infeksjonssymptomer) eller en sirkulasjonsmessig årsak ettersom MR av hjernen var normal. Det er lurt å måle blodprosent, og i grunn generelle blodprøver  pga. dine plager med tretthetsfølelse, slapphet, svimmelhet og synsproblemer. Det høye blodtrykket i din alder kan tyde på stressreaksjoner - nokså høyt trykk, kanskje ikke på dette nivå kan gi hodepine. Sarotex er et annet godt valg mot flere typer hodepiner, men bør brukes minst 3 måneder før man kan si noe om effekten - den har svært langsomt innsettende effekt.  Unngå alkohol, koffeinholdige drikker, matvarer med mye mattilsetningsstoffer som konserveringsmiddel i spekemat), aspartam som er kunstig sukker og glutamat og tyramin som forekommer naturlig i noen matvarer. Nok søvn er viktig. Unngå stress. Vente til effekt av medisiner kommer. Jeg pleier også henvise til fysio. Går over etter hvert. Lykke til!