Hodepine

Spørsmål

Hei.

Jeg har vært plaget med hodepine de siste 6mnd. (fra 28.11.16) Plagene er daglige, og kun en håndfull dager har jeg vært uten. Hodepinen kan være fra jeg våkner, etter en time, midt på dagen eller på kvelden. Det er heller ikke noe mønster med tanke på intesitet (fra en svak "murring" til kraftige smerter) eller hvor hodepinene er plassert. Den kan like gjerne komme frontalt som lateralt, bilateralt eller noen ganger occipetalt. Paracetamol og ibuprofen har liten eller ingen virkning.

Jeg føler meg ellers helt frisk og går ikke på noen medisiner. Lett stivhet i nakke/skuldre og trøtt og sliten, men dette kan like godt skyldes hodepinen som omvendt. Fastlegen har tatt blodprøver, målt blodtrykk og nylig henvist meg til MR av hodet. Alt er normalt.

Jeg har i denne halvtårsperioden prøvd å spise godt, drikke nok vann, trene og sove godt. Jeg kan slite litt med søvn til tider, men ellers tviler jeg på at noen av disse variablene er årsaken. Av hverdagslige ting har jeg dog funnet ut at alkohol er en trigger for hodepinen. Kun ett glass med alminnelig pils kan gi kraftig hodepine.

Siden det tilsynelatende ikke er noe mønster på hodepinene og tester virker normale, er jeg litt i villrede på veien videre. Fastlegen virker ikke veldig bekymret, og jeg er forsåvidt enig med at det antagelig ikke ligger noe alvorlig bakenforliggende grunn til dette, men jeg begynner å bli kraftig sliten, lei og til tider depirmert av konstant hodepine. Jeg forstår at dette er hodepine er vanlig og kan være vanskelig å finne årsaken til, men håper at dere har noen forslag for meg fremover.

S.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! MR undersøkelse avkrefter en god del tilstander som skulle være alvorlig. Således har fastlegen gjort en grundig utredning av deg. Hodepine kan være så mangt. De to vanligste årsakene er spenningshodepine og migrene. Migrene beskrives som pulserende og ofte ensidig. Kvinner er overrepresentert og ofte er det flere i familien som har det. Det finnes ingen prøve som bekrefter diagnosen, den stilles på klinisk undersøkelse og sykehistorie. En god måte å finne ut på om migrene er sannsynlig, er å forsøke migrenemedisin. Hjelper denne, er sannsynligheten stor for rett diagnose. Spenningshodepine er ofte noe som kommer utover dagen og sitter baktil i hode/nakke. Ibux og paracet kan ha varierende effekt. Det er vanskelig å si om disse to diagnosene er aktuelle. Nevrolog er fagområdet som har spesialkompetanse på hodepine. Jeg vil anbefale at fastlegen henviser deg til nevrolog. Sjeldne årsaker til hodepine er vanskelig å stille og det kan evt nevrolog gjøre

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-