Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodepine, vonde muskler

Spørsmål

Hei, Jeg er frustrert og lurer på hva jeg sal gjøre videre. For ca tre uker siden fikk jeg kraftig hodepine rett etter jeg stod opp. Kastet opp én gang rett etterpå, har ikke opplevd dette før, har hatt tidvis milde hodepiner, men de har stort sett gått over etter mat/drikke, søvn og/eller smertestillende. Formen ble bedre utover dagen. Fem dager senere fikk jeg på nytt kraftig (Ensidig) hodepine og var på legevakten på ettermiddagen. Det. ble tatt enkle nevrologiske (?) tester av styrke i kropp og funksjon av øyne. Jeg fikk resept på migrenemedisin (maxalt), jeg har ikke fått dette før. Fikk beskjed om å prøve denne. Ingen bedring. To dager senere dro jeg på nytt til legevakt (helligdager), da ble blodtrykket mitt målt og det var høyt. Det har vært forhøyet siden jeg fødte for fire år siden, men ikke høyt nok til at fastlegen mener det er nødvendig med medisiner. Fikk én hurtigvirkende blodtrykksenkende pille, og det sank raskt. Sendt hjem med mer smertestillende og beskjed om å følge opp blodtrykk hos fastlege. Etter en uke sammenhengende hodepine tok jeg til en privat time til mr av hodet. Normale funn, men ingen bedring av hodepine. Har vært hos fastlege to ganger etter dette, har tatt blodprøver som var normale, med unntak av lett forhøyde leververdier. Dette har jeg også hatt i flere år, og hadde for tre år siden ultralyd av lever med normale funn. Planen til fastlegen er å gjeninnføre en 24-timers blodtrykksmåling samt henvise til sykehuset ang leververdier. Hodepinen har nå vært der i to uker i strekk, moderat og iblant på grensen til sterk. Smertestillende har liten eller ingen effekt. Jeg har vært fem ganger hos kiropraktor som mener hodepinen kan komme fra nakke/kjeve. skal sies at jeg også har vondt i nakken/skrå halsmuskel.en har jo fortsatt like vondt i hodet, kun den ene siden (venstre) og jeg begynner å bli bekymret for at det kan være noe alvorlig. Kreft? Har hatt mammografi, røyker ikke.hva burde jeg be om videre?

Kvinne 39
Svar

Hei,

Kreft i hjernen som gir hodepine? MR var normal hvis ikke jeg har lest feil her. Det betyr at det ikke er kreft. Det er ikke uvanlig at hodepine kan vare en stund, men jeg forstår at du blir utålmodig og ulykkelig. Hvis det er fra nakken så bør fysikalsk behandling hjelpe, men det kan ta tid. 

Normal MR utelukker alvorlige ting. Det er litt uklart hvilken type hodepine det er, jeg må ha present bedre beskrivelse av plagene. Du skriver mye om hav som er gjort.. Hvis man mistenker migrene som er blitt kontinuerlig på en side (typisk pulserende, lyssky, lydvar, oppkast, kvalme, må ligge osv.) så kan forebyggende migrenemedisiner hjelper, f. eks. blodtrykksmedisiner også siden du har hatt litt (stressbetinget.. ?) høyt blodtrykk. Min erfaring er at medisiner hjelper etter hvert så ikke bli fortvilet. Lykke til!