Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodepine, stress og høy puls

Spørsmål

Hei, For fem dager siden fikk jeg på kvelden plutselig veldig intens hodepine. Pleier sjelden å ha hodepine og i alle fall ikke såpass til hodepine. Men la meg og prøvde å sove, noe som var vanskelig både pga hodepinen, men også pga jeg hadde fått veldig høy puls som jeg lå og fikserte på. Men sovnet omsider. Dagen etter var både hodepinen og den raske pulsen fortsatt der, så som den hypokonderen jeg er, sendte jeg en melding til fastlegen med symptomene og hun skrev ut et eller annet NSAID-legemiddel. Denne virket ikke i det hele tatt. I går sendte jeg en ny melding til fastlegen, hun ba meg komme dit og det ble gjort undersøkelser. Jeg hadde tachykardi (150 i puls!!!) mens jeg bare satt på rumpa, men det var ikke noe annet merkelig hun fant. Hun sendte meg likevel til legevakt og de tok blodprøver, nevrologiske undersøkelser og hode-ct som også var normale. Fikk til slutt en annen type smertestillende. Så nå er det fem dager etter jeg først fikk hodepinen og jeg sitter med sånn 110-120 i puls når jeg er så avslappet som jeg greier. Har også fremdeles hodepine. Har fra før høyt blodtrykk (i går var det 145/110) og tenker kanskje at det kan ha noe med det å gjøre. Men jeg vet jo selvfølgelig ikke. Og jeg vet ikke om grunnen til at jeg har høy puls er at jeg stresser eller at det faktisk er noe, selv om det ble tatt ekg og alt så greit ut bortsatt fra sjukt høy puls. Så spørsmålet mitt er vel egentlig hva jeg burde gjøre. Blir så stresset av å ikke helt vite om jeg burde ta kontakt med lege igjen eller bare prøve å slappe av osv. Mvh, stresset dame

Kvinne 23
Svar

Hei, 

Takk for ditt brev! Det var leit å høre at du har fått plutselig intens hodepine. Du er vanligvis ikke plaget av såpass til hodepine. På grunn av det det aktuelle fikk du sovevansker, dessuten hadde du fått høy puls som kan skyldes selve smerten. 


Det er helt riktig å varsle slike symptomer til fastlegen og du fikk et NSAID legemiddel, men dessverre uten effekt på smertene. Heldigvis viste ikke CT unormale funn i hjernen så alvorlig årsak ble utelukket. 


Du har fortsatt høy puls. Blodtrykket har også vært litt økt. 


Eventuelle årsaker til dette: Når kroppen er i beredskap på grunn av så mye stress og smerte så er det klart at man får høy puls. EKG viste heldigivis ikke noe rytmeforstyrrelse i hvile. Ved vedvarende uavklart høy puls fokuserer vi mer på utvidet hjerteundersøkelse og det er hjertelegen som gjør dette ved å registrere pulsen din over et døgn med en maskin som du får med deg hjem (et såkalt Holter apparat), dette for å se etter arytmier. 


Så mitt svar på spørsmålet ditt hva du burde gjøre er å få til en slik undersøkelse. Jeg håper at dette var avklarende! Masse lykke til deg, og god bedring!