Hodepine, kvalme, svimmelhet

Spørsmål

Hei
Jeg er 35 år gammel kvinne som har blitt plaget nå i 3 uker med sterke hodepiner. Hodepine føles mest i panne, og det er vanskelig for meg å bøye hodet ned for da begynner det å /dunke/ i hele hodet. Hodepiner dukker opp nesten alltid om morgen, og ofte våkner jeg opp med hodepine allerede. Det hendte ofte i siste 2 uker at når jeg kom ut av dusjen følte jeg so om jeg skulle besvime, og fikk brekninger, også kastet opp. Den følelsen av å besvime og kvalme varer ca 1 time etter dusjen. Vi har det vanlig varmt på badet, og jeg pleier å dusje i lunkent vann. Så jeg trodde ikke at det kom av det i hvert fall. Det begynner å bli veldig ubehagelig å oppleve det slikt nesten hver dag. Har også i de siste 3 uker følt /hjertebank/ ved lite fysisk aktivitet. Idag har jeg tilfeldig fått målt BT hos en venninne, og BT mitt var 133/87 som er greit vet jeg, men pulsen var 113, målinger ble tatt etter når vi satt i sofaen i over en time.
Jeg pleier ikke å gå til legen ofte, ønsker ikke å springe med bagateller, men er litt bekymret. Jeg er ellers en frisk person, ikke overvektig.Relevante sykdommer/medisiner: Har hatt noen migrene anfall mange år siden, men sykdomen ble aldri bekreftet ( har vært til utredning for 9 år siden). Har også en gang iblant problemer med lav hemoglobin. Har alltid slitt litt med hodepiner, men ikke i den grad. Tar ingen medisiner, utenom av og til Paracet.

Kvinne, 35 år

Svar

Hei.

Der er ikke noen spørsmål i din henvendelse til oss her, så jeg velger derfor å kommentere det du skriver og å gi deg noen råd.

Hodepine kan ha særdeles mange forskjellige årsaker, alt fra bagateller og ingen sykdom, til alvorlige og sjeldne sykdommer.
Mulighetene er så mange, at det ikke lar seg gjøre å si noe sikkert om årsaken her via internett, hvor jeg i tillegg ikke kan få undersøkt deg.

Ofte kan man se an en hodepine, før evt legebesøk.
Det har du gjort nå, og det ser altså ikke ut til å gå over.
I tillegg har du andre symptomer i tillegg som kvalme, besvimelsestendens m.v., og du har morgenhodepine, som i noen tilfeller kan tyde på sykdom.

Jeg synes derfor helt klart at du nå bør oppsøke din fastlege for å få funnet årsaken til hodepinen din, spesielt viktig er det å få utelukket evt alvorlig sykdom.

Blodtrykket ditt er forøvig ikke "greit", slik du tolker det selv, for undertrykket bør ligge under 80, og ditt er jo på 87. Det kan være tilfeldige målevariasjoner, så du behøver ikke å tillegge dette noen vekt, og du behøver ikke nødvendigvis å faktisk ha høyt blodtrykk, men ta også dette opp med legen.
Uansett så er ihvertfall ikke dette årsaken til hodepinen din, men jeg ville nå bare ha nevnt det.

Håper du har nytte av svaret. Lykke til!