Forverring av migrene

Spørsmål

Har de siste 2 år fått store problemer med hodepine i forb. med lesing,en halv A4 side er for mye,tv-titting, data,kino, se på bilder i blad el. album, i det hele tatt får jeg sterk 3 dagers hodepine, samt stiv nakke av å fokusere med øynene. Har vært til øyelege, MR, CT uten å fått noe svar på mine plager, venter nå på time hos nevrolog. Prøvd progresivebriller, prismebriller uten nytte. Bruker nå linser 1,25 og i tillegg briller 1,0.(Har vært langsynt siden 35 års alder) Falt og slo bakhodet kraftig med påfølgende hjernerystelse for ca. 2 år siden, låg på sykehus i 1 døgn. Øyelege sier problemene må komme fra nakken, men jeg er like vis. Problemene er snart uutholdelige. Hva kan dette være???

Relevante sykdommer/medisiner: Har i flere år vært en del plaget av migrene (venstre side i hodet)

Kvinne, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg.

Jeg kan ikke helt utelukke at din eksisterende migrene kan ha forverret seg i forbindelse med fallet for 2 år siden, selv om det ikke nødvendigvis behøver å være slik.
Brytningsfeil, og da særlig langsynthet, kan gi tretthetsfornemmelse i og rundt øynene samt en trykkende hodepine.
Mange migrenepasienter har nakkesmerter i forbindelse med anfallene. Endel opplever også at smerter lokalt i nakken kan føre til at migreneanfall utløses. Migreneanfall kan vare i inntil 3 døgn dersom det er ubehandlet eller behandlet med ”feil” medisin, og smertene kan være svært sterke.
Det er en god ide å få en fysioterapeut eller kiropraktor til å se nærmere på nakken din.
Jeg merket meg at din migrene beskrives som venstresidig.
Det er dog relativt sjeldent av migrene er utelukkende på den ene siden.
Som et ledd i utredningen bør du nok forsøke den såkalte ”Indometacin testen” dersom det er slik at den opprinnelige hodepinen din bare opptrer på den ene siden.
Testen utføres slik (for ensidig hodepine): Indometacin tabletter 25 mg: 1 tablett 3 ganger daglig i 3 dager, så 2 tabletter 3 ganger daglig i 3 dager. Medisinene er på resept og må forskrives av lege. I noen tilfeller blir hodesmertene helt borte ved hjelp av Indometacin, og det er verdt å prøve.

Har du forsøkt å ta migrenemedisiner (Triptaner) når du får de sterke anfallene som varer i 3 dager? Husk at Triptaner ikke skal brukes mer enn 8 dager per måned.

Et godt råd er å fylle ut anfallsdagboken (du vil snart finne en slik anfallsdagbok på Lommelegens temasenter om hodepine; se linken over) i god til før du skal til nevrologen. Det gjør diagnostiseringen enklere.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn