Forverring av migrene

Spørsmål

Har de siste 2 år fått store problemer med hodepine i forb. med lesing,en halv A4 side er for mye,tv-titting, data,kino, se på bilder i blad el. album, i det hele tatt får jeg sterk 3 dagers hodepine, samt stiv nakke av å fokusere med øynene. Har vært til øyelege, MR, CT uten å fått noe svar på mine plager, venter nå på time hos nevrolog. Prøvd progresivebriller, prismebriller uten nytte. Bruker nå linser 1,25 og i tillegg briller 1,0.(Har vært langsynt siden 35 års alder) Falt og slo bakhodet kraftig med påfølgende hjernerystelse for ca. 2 år siden, låg på sykehus i 1 døgn. Øyelege sier problemene må komme fra nakken, men jeg er like vis. Problemene er snart uutholdelige. Hva kan dette være???

Relevante sykdommer/medisiner: Har i flere år vært en del plaget av migrene (venstre side i hodet)

Kvinne, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg.

Jeg kan ikke helt utelukke at din eksisterende migrene kan ha forverret seg i forbindelse med fallet for 2 år siden, selv om det ikke nødvendigvis behøver å være slik.
Brytningsfeil, og da særlig langsynthet, kan gi tretthetsfornemmelse i og rundt øynene samt en trykkende hodepine.
Mange migrenepasienter har nakkesmerter i forbindelse med anfallene. Endel opplever også at smerter lokalt i nakken kan føre til at migreneanfall utløses. Migreneanfall kan vare i inntil 3 døgn dersom det er ubehandlet eller behandlet med ”feil” medisin, og smertene kan være svært sterke.
Det er en god ide å få en fysioterapeut eller kiropraktor til å se nærmere på nakken din.
Jeg merket meg at din migrene beskrives som venstresidig.
Det er dog relativt sjeldent av migrene er utelukkende på den ene siden.
Som et ledd i utredningen bør du nok forsøke den såkalte ”Indometacin testen” dersom det er slik at den opprinnelige hodepinen din bare opptrer på den ene siden.
Testen utføres slik (for ensidig hodepine): Indometacin tabletter 25 mg: 1 tablett 3 ganger daglig i 3 dager, så 2 tabletter 3 ganger daglig i 3 dager. Medisinene er på resept og må forskrives av lege. I noen tilfeller blir hodesmertene helt borte ved hjelp av Indometacin, og det er verdt å prøve.

Har du forsøkt å ta migrenemedisiner (Triptaner) når du får de sterke anfallene som varer i 3 dager? Husk at Triptaner ikke skal brukes mer enn 8 dager per måned.

Et godt råd er å fylle ut anfallsdagboken (du vil snart finne en slik anfallsdagbok på Lommelegens temasenter om hodepine; se linken over) i god til før du skal til nevrologen. Det gjør diagnostiseringen enklere.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn