Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ensidig hodepine - migrene?

Spørsmål

Hei Jeg er en kvinne på 45 år som har i de siste har hatt en ensidig hodepine (på min venstreside) i 3 uker. Jeg kjenner innimellom at jeg også er litt nummen i ansiktet også.. at det stråler litt i hodet (sistnevnte er ikke vondt, bare litt rart) Denne nummenheten har jeg hatt over lengre tid da (Kanskje 4 år) For 3 år siden hadde jeg MR, men disse prøvene viste at hodet var bra, nå er jeg redd det er noe annet i og med at hodepinen er vedvarende. Så burde jeg kanskje tatt MR igjen? Min lege har bedt meg skrive en hodepine dagbok for å kartlegge spenningshodepine eller migrene. Jeg synes bare det er rart at en av de skal gi meg hodepine i 3 uker? Jeg har lest at migrene går over etter 72 timer. Jeg er i tillegg noe svimmel, spesiellt blir jeg svimmel og får noe mere vondt i hodet når jeg er ute i det daglige (jobb eller i butikken) Synes bare dette er slitsomt. Jobben min består av mye PC jobbing og jeg har noe dårlig syn, så jeg har jo tenkt at det kanskje er spenninger og stress. I tillegg har jeg fått fri fysioterapi nå. Innimellom er dette plagsomt slik at jeg sliter litt på jobben og jeg blir fryktelig sliten etterpå. >Jeg har hatt to timer med fysipterapi allerede og gjør noen øvelser, men føler ikke at det er bedre. Jeg kan jo også nevne at det føles bedre når jeg er hjemme og kan kontrollere omvigelsene, da jeg føler at jeg er litt lysky og det er bedre med mørket rundt meg.. Jeg har så klart googlet litt på dette og virker som det letter litt etter jeg sover litt, men kommer tilbake med engang jeg står opp og gjør ting. Jeg tror vel kanskje innerst inne jeg ikke har noe farlig, men jeg er jo litt bekymret.

Kvinne 45
Svar

Hei,

Vi har lav terskel å ta MR av hjernen, men den vurderingen baseres på klinisk undersøkelse, bl. a. reflekser og ev. nakkestivhet. Det som kan tyde på økt trykk i hodet er morgenhodepine, oppkast og kvalme. Nummenhet sådan kan tyde på stramme muskler  i hodet, tyggemuskler og i nakken. Da kan det ta tid før man kjenner bedring med fysioterapi,  to timer er nok ikke tilstrekkelig. Det kan ta uker før man oppnår bedring på det vis. 

En ensidig hodepine kan tyde på migrene, ofte er den pulserende, men trenger ikke være. Det er lurt å føre hodepinedagbok - spenningshodepine er mer i hele hodet og fornemmes som "det å stramme et bånd rundt ens hode". Svimmelhet kan komme som ledd i migrene men også stramme muskler. Og kan forverres ved aktivitet. Jeg tror ikke det er noe farlig, men som sagt vi ha lav terksel å gjøre MR skanning. 

Kanksje du også kunne ha glede av Sarotex 10 mg før leggetid, det kan ta uker før den virker, men den er effektiv mot både spenningshodepine og migrene. Det er viktig å bryte av kronisk hodeverk. Lykke til!