Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En del uforklarlige plager

Spørsmål

Hei! Jeg har over lengre tid (siden november 2017) vært plaget med en del uforklarlige plager knyttet til hode og syn. Det hele begynte med at jeg våknet svært forvirret (muligens helt tilfeldig) en dag i november 2018, hvor jeg utover dagen fikk en følelse av at noe "stakk" meg på venstre øye. Jeg tenkte ikke så mye mer over dette, men i tiden etter ble jeg voldsomt plaget med følgende: - Leamus nesten konstant på venstre øyelokk ( i flere måneder) - Deretter "hengende" øyelokk på samme side, og slik er det ennå (ser nesten ut som jeg har hatt slag) - Daglig ensidig hodepine på samme side som kommer og går ila dagen - Kiling/kløe i fjeset på samme side - Ser stjerner kun på denne siden ved harde bevegelser - Irritert og rennende øye Utfordringen er at jeg er svært grundig utredet for dette, men ingen har på all denne tiden kunnet konkludere med hva dette kan skyldes. Nå har det gått nesten 2 år, og jeg håper jeg en dag kan finne ut hva dette kan skyldes. Jeg venter på operasjon og løft av hengende øyelokk, det har jeg ventet på nesten 1 år. Utredningen er avsluttet og plagene er dessverre helt like. Kan dette virkelig bare skyldes "ingenting"? Noe som kan være oversett eller ikke sjekket, tross grundig utredning? Kan alt bare virkelig bare være muskulært? Under tilleggsopplysninger legger jeg ved notat fra overlege og nevrolog.

Mann 33
Svar

Hei! 

Du plages av i) plager knyttet til hode og syn, hatt forvirring, noe "stakk" på venstre øye, deretter leamus på venstre øyelokk (dette er helt vanlig og helt ufarlig, men dessverre plagsomt).

 Deretter "hengende" øyelokk, ensidig hodepine, kiling/kløe i fjeset, stjerner, irritert og rennende øye. Dette kan tyde på hodepine som aktiverer nerver på denne siden. Det er kjent at de små løfte musklene kan dessverre svikte slik at man får hengende øyelokk, men dette korrigeres pent. 

Slike hodepiner er ensidig og man kan få rødt øye, tåreflom, nesetetthet, svette, rødme, noen ganger forsnevring av pupillen, eller forbigående hengende øyelokk (ikke konstant), andre ganger også hovent øyelokk og øresmerte. Disse er svært smertefulle og invalidiserende tilstander.  Aktuelle behandlinger er oksygen, sumatriptan og/eller indometacin. Jeg vil foreslå tett oppfølging av nevrolog. Lykke til!