Bruk av Maxalt

Spørsmål

Hei, jeg var i en bilulykke i 1989 og har ligget i koma, har en hodeskade, whiphlash osv. Har vært hos neurolog for noen år siden pga mye hodepine. Har migrene og tar maxalt( fikk av neurolog) i forbindelse med dette. Har migrene to ganger i måneden. før mens og når jeg har fått mens. Har fått beskjed å ta smelte tabletten med en gang jeg merker symptomene. Nå har jeg migrene, men det varer så lenge. Får god hjelp av tabletten, og hvis jeg ikke tar den blir jeg liggende i en uke med store smerter i nakke, bakhodet og skjelletet i hele ansiktet, bihuler og kaster opp. Har to barn og kan ikke bli liggende:) Synes også at dette har blitt verre og verre.

Spørsmålet mitt er : Er det farlig å ta maxalt over en lengre periode?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Det er mange år siden du var utsatt for ulykke. Du har relativt sjeldent migrene slik at bruk av Maxalt med relativt god effekt over en lengre periode skulle ikke medføre noen problemer for deg. Det er kjent at smertestillende midler for hodeverk an gi forverring av hodeverk. Om dette inntreffer eller om man mistenker dette bør behandling fases ut. Vi ser det hos pasienter som har hyppig eller daglig hodepine og hyppig og daglig bruk av slike midler (altså bruk i 10 eller flere dager per måned og mer enn 3 måneder sammenhengende).
Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-