Aura behandling

Spørsmål

Hei! Jeg har vært under lang utredning i psykiatrien, der de ikke har klart å finne hva jeg lider av. Det jeg merker er at noe skjer med synet mitt, og jeg har kommet fram til at det kan være synsforstyrrelse, og en av grundene til man har det er migrene. Noe som kalles aura. Jeg var vært hos nevrolog privat, men er ikke fornøyd. Han sa det kan ligne på en aura. Hos meg er det slik at jeg ikke får hodepine etter aura. Og aura hos meg kan vare i flere timer, har lest at aura varer maks 1 time. Men har også lest at hvis man har aura i flere timer, kalles det forlenget aura. Jeg er så dypt deprimert pga dette, jeg håper noen kan hjelpe meg snart. Symptomene hos meg er ganske forvirring, vanskelig å snakke /føre en samtale, alt ser merkelig ut, feks flekkete, det skjer noe med fargen, hukommelsetap i anfallet, skjer ikke alltid. Vet ikke hva jeg gjør eller sier, blir helt fjern. Ting ser mørkere ut, om jeg ser på ansiktet til folk under anfall er det skummelt å se på, det er uten farge, og det er flekkete og prikkete, når jeg ikke har anfall ser ansiktene til folk uten flekker og prikker. Jeg har fått diagnosen derealisasjon, men har lest at derealisasjon kan komme av migrene, som jeg tror det kommer av. Dette hindrer meg til å gjøre dagligegjøremål osv. Så jeg lurer på om dette kan være aura migrene uten hodepine, selvom det varer i flere timer? Har begynt på Lamictal som forebyggende, men har hørt den ikke har bra effekt og Topimax er en bedre medisin. Brukte også Maxalt ved anfall, men nevrologen frarådet meg fordi det kan gi hjerneslag. Noe jeg syns er rart, fordi den hjalp meg veldig. Hva skal jeg da gjøre under et anfall? Kan du vær så snill å svare på alt dette? jeg er så trist pga dette, du virker en dyktig nevrolog, og jeg håper på et godt svar fra deg. Har betalt 4 tusen allerede, og er villig til å betale så mye det er nødvending for å bli frisk.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Takk for ditt brev. Aura symptomer kan være visuelle, sensoriske, omfatte problemer med tale og/eller språk, men man kan også ha motoriske (svakhet i arm eller ben) symptomer. Det er også riktig at aura kan opptre uten migrene. I ditt tilfelle dreier deg seg om forvirring, problemer med tale, flekkete syn, endringer i fargesyn. Hukommelsestap er mer epileptisk symptom og ikke et migrene symptom. Det er litt uvanlig at det varer så lang tid. Dihydroergotamin nesespray har god effekt ved auraanfall og jeg synes at du burde prøve denne spray, nettopp fordi det har vært mye frem og tilbake hvorvidt du har aura og/eller derealisasjon (som også burde være kortvarig). Synes du kan fortsette med Lamictal som forebyggende medisin. Hvorvidt man skal utrede hukommelsestapet med EEG bør også vurderes. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-