Hva er forskjell på migrene og hodepine?

Slik skiller du migrene fra hodepine hos barn og voksne.

TO ULIKE TILSTANDER: Slik skiller du migrene fra hodepine hos barn og voksne, forklarer legespesialist. VIDEO: FKS (Foreningen for kroniske smertepasienter) Vis mer

Lege Tine Poole forklarer i video forskjellen og de ulike fasene for migrene, for barn og voksne.

Tine Poole er en erfaren allmennlege med spesiell interesse for pasienter med migrene og andre hodepinetilstander. Hun er en anerkjent pioner innen flerfaglig behandling av migrene. I 1998 startet hun landets første hodepineklinikk.

Lege Tine Poole gir svar i videoen på:

  • Hva er migrene?
  • Hva kjennetegner migrene?
  • Hvordan er migrene forskjellig fra spenningshodepine?
  • Hvordan type smerte gir migrene?

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer