Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vil  jeg bli kvitt min nakkeprolaps?

Spørsmål

Hei. Jeg har fått svar på en MR cervicalcolumna og har noen spørsmål. Den viser en skiveprolaps C5/C6 med påvirkning av høyre C6 nerverot.

Jeg har vært plaget med nakkesmerter i mange år, men har også migrene og vet at da følger det ofte nakkesmerter med det.

I høst vart nakken verre med mye hodepine og gikk da til fysioterapi to ganger i uken i 2-3 måneder uten effekt. Følte egentlig at nakken vart verre.

Oppsøkte da lege på nyåret og fikk tatt MR. Se vedlagt bilde. Så denne prolapsen er da ikke akutt, men forstår ikke hvorfor jeg har fått den da jeg er ufør og lever et stille liv.

Er det mulig at jeg har hatt denne prolapsen veldig lenge? Vil den forsvinne?

I flere år har nakken min vært sensitiv for å ligge. Det trigger smerter svært raskt, så nattesøvn er et slit. Kan det komme av prolapsen? Kan legge til at MR i 2012 viste ingen prolaps. I beskrivelsen står det også at der er noen nerverotcyster, og det har gjort meg svært engstelig. Er det normale funn i nakken og hvilken betydning kan de ha? Er nå redd for at nakken min kollapser helt, og har endel angst i forhold til det. Håper dere kan gi meg gode og beroligende svar. På forhånd tusen takk.

Kvinne 39
Kvinne 39

Kvinne 39
Svar

Hei.

Skiveprolaps skal behandles av fysioterapeut først. Slik behandling er vist effektiv. Nakkesmerter og hodepine er som "hånd i hanske" så fysikalsk behandling kan bedre hodepine også. Jeg ville vurdert å få hjelp først av en annen fysioterapeut.

Vi vet ikke årsak til hvorfor noen får prolaps, trolig er aldring og genetisk årsak en av hovedårsaker.

Trolig har du hatt prolapsen over tid og med fysikalsk behandling kan den reduseres og den har oppstått en gang etter 2012.

De beskrevne nerverotcyster er ikke farlige. Hvis du etter fysio fortsatt har mye plager så kan man vurdere kirurgi. Pleier å løse seg med god fysio. Lykke til!