Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vasospasmer etter blødning

Spørsmål

Etter hjernehinneblødning fikk min mann fikk vasospasmer ca en uke etter operasjonen og gjentatte ganger i løpet av den uka. Han var begynt å komme seg veldig. Hadde vært oppe første gang den helga og etter hvert beveget seg rundt.Han hadde mye besøk søndagen selv om bare to og to fikk komme inn og han var ganske trøtt. De var der bare så vidt. Kan for mye stimuli føre til vasospasmer eller hadde det kommet likevel pga stor blødning.? Regner med at sykepleierne vet hva de driver med og ikke stimulerer for mye.

Mann 54
Svar

Hei,

Hjernehinneblødning kan forårsake vasospasmer etter operasjonen. Omfang av blødning er den viktigste risikofaktoren for vasospasme (jo større blødning desto større risiko for vasospasmer), deretter fortykket hjertevegg, røyking og høyt blodtrykk (tilstander som har før blødningen). Mobilisering eller som du skriver for mye stimuli er ikke oppgitt som riskofaktor. Vi har strenge regler på mobilisering. Håper dette var forklarende.