Uttalt angst

Spørsmål

Hei! Har tatt Fluanxol 1 mg i 4 måneder for langvarig angst .Trappet ned til 0,5 mg. Ble da kvalm,svimmel,sus for ørene og murring i hodet. Er det best for meg å stoppe med medisinen helt? Hvordan kan jeg evt.trappe ned? Finnes det bedre preparater for angst,da jeg ikke lider av schisofreni eller psykose ? Jeg er født i 1950. På forhånd takk for svar! Med vennlig hilsen

Kvinne 67
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. I slike tilfeller er det viktig å vite hvor uttalt og hemmende angsten er. Hvis den er så pass hemmende at den går sterkt utover livskvalitet, du isolerer deg, har dårlig søvn og matlyst osv., så er det jo viktig med videre behandling. Å ta standpunkt til dette vil også avhenge av hvor lenge du har hatt angsten. Men på den andre siden, hvis en pasient har mye bivirkninger og dette i seg selv hemmer livskvalitet, så er det viktig å finne en annen mer egnet behandling. Jeg håper at dette var avklarende. Lykke til og god bedring!