Utsatt for skalle

Spørsmål

Jeg ble utsatt for "en skalle" 1.feb 2004. Opplevde ikke noe besvimelse eller ubehag rett etterpå. Dette var på et utested og det var alkohol inni bildet. Utpå kveld gikk jeg hjem og la meg.

Da jeg våkna, tenkte jeg at jeg kanskje hadde fått meg en hjernerystelse, og ville derfor ta det med ro(av tidligere erfaring med hjernerystelse for 3 år siden).
Så nå tok jeg livet med ro i 1 uke, før jeg begynte å gjenoppta aktiviteter som pc og tv. Kjente meg fortsatt litt rar i hodet, men etter samtale med min fast lege, så ble vi enig om å prøve meg fram uten å presse meg. Dagene og ukene gikk uten av det ble bedre.

Har prøvd meg på fest/alkohol, og inntak av alkohol er ikke noe problem. Det er dagen derpå som er myye verre. Blir svimmel og får søvn problemer flere netter etterpå.
Får et trykk inni hodet, som en spenningshodepine, noe som forsvinner når jeg drikker alkohol.

Kjenner også at er jeg stresset og frustrert.

Jobber som spinning instruktør om kvelden, men har vært sykemeldt siden jeg fikk den hjernerystelsen. Trening går sånn passe greit, men når jeg kommer i stressende situasjoner, reagerer kroppen med at jeg føler meg uvel.

Er siste årsstudent, så jeg sitter mye foran pc og skriver diplom oppgaven.

Situasjonen går veldig utover humøret mitt.

Har du noe forslag/opplegg til hvordan jeg skal bli kvitt plagene?

Frustrert_Student

Relevante sykdommer/medisiner: Ingen

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du hadde nok ikke en hjernerystelse. Definisjonen på en hjernerystelse krever at du har hatt bevissthetstap. Men du har nok fått deg en god trøkk likevel.

Det er ikke sikkert at det du ble utsatt for er forklaringen på symptomene dine nå, men det kan være en utløsende faktor og en "knagg" å henge plagen dine på. Du er stresset, frustrert, jobber og studerer, sitter mye foran pc. Kan det tenkes at det er en generell økning av stressnivået ditt som gir deg plager og at engstelse i forbindelse med eventuelle konsekvenser av hendelsen med hodet har fått begeret til å flyte over, slik at du nå får hodepine, uklare kroppslige symptomer og stressplager?

Det er jo ikke mulig for meg å slå fast hva som er virkelig er tilfelle for deg, men dette er tanker som jeg umiddelbart gjør meg når jeg leser spørsmålet ditt. Heiser du skuldrene litt høyere enn vanlig, biter du hardere sammen, sover du dårligere og anstrenger øynene oftere enn før og er dette mange små grunner til at du har disse plagene dine nå?

Det går an å gjøre en CT-undersøkelse av hodet ditt for å se om du eventuelt skulle ha en blødning men sannsynligheten for det er mikroskopisk.

Jeg synes ikke du skal være sykemeldt lengre enn du har vært til nå, var jeg fastlegen din ville jeg frykte en langvarig sykemelding hvis du ikke fort kom deg tilbake i vanlig gjenge. Med såpass suspekte stress-symptomer bør du ikke skygge unna stresset men legge opp en hverdag på jobb og i studier/privatliv som stresser deg minst mulig. Er det noe av alt du driver med som kan kuttes ut? Setter du av tid til hvile og avslapning? Får du trene uten at du er i søkelyset som trener?

Er det andre ting i privatlivet ditt som kan tas tak i for å minske stressnivået?

Jeg synes du skal tenke nøye gjennom dette og eventuelt konsultere fastlegen din for å få hjelp i konkrete situasjoner. Noen andre opplegg til å bli kvitt plagene har jeg ikke. Fysioterapi for nakken kan kanskje lindre noe, men løser jo ingen problemer.

Jeg tror ikke hodetraumet er årsaken her, men snarere en utløsende faktor som har ført til at en del symptomer og plager er blitt tydeligere enn før.