Utposning i hodet

Spørsmål

Finnes det noen medesiner jeg kan bruke for å minske faren for blødninger? Eller for å gjøre blodårene sterkere. Legen min sier at det er ingenting annet å gjøre enn å ta livet med ro.
Jeg har lavt blodtrykk 110/70

Sykdommer: Etter scanning av hjernen ble det konstantert at jeg hadde noen utposinger på blodårene i hjernen.

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Slike utposninger, eller anuerysmer, kan ikke behandles med medisiner. Den eneste måten å behandle dem på er enten ved å operere dem bort eller ved å tette dem igjen med såkalte coiler, små metalltråder som gjør at aneurysmene gror igjen. Slik behandling gjøres via blodårene, med innstikk ved håndleddet eller i lysken.

Det er imidlertid en risiko for komplikajsoner ved slike inngrep, og risikoen må veies opp for en eventuell fordel ved inngrepet og sannsynlighet for at aneurysmene kan sprekke og gi blødning.

Denne vurderingen må tas av en erfaren nevrokirurg eller nevroradiolog eller nevrolog.

Sannsynligvis er det mange som har slike utposninger uten at de aldri blir påvist og uten at de noensinne får symptomer. Om du skal ta behøve å leve noe annerledes enn andre er jeg ikke helt sikker på om er riktig, men en spesialist bør vurdere bildene av hodet ditt og gi en uttalelse på om de skal gjøres noe med og om du trenger å leve noe annerledes enn ellers.

Be fastlegen din henvise deg til en vurdering.