Utbredte smerter i muskler

Spørsmål

Jeg skriver til deg fordi jeg ønsker en annens mening/synsvinkel enn min fastleges. De siste 6 år har jeg vært utpreget plaget av smerter fra muskel/skjelettsystem. Noen dager kan disse være så ille at jeg blir liggende i fosterstilling i sengen da det blir vanskelig å bevege seg. Disse smertene eksisterer i alle kroppsdeler - armer, ben, brystkasse, hode, rygg, bekken, fingre - stort sett over alt. Noen dager er bedre enn andre dog, og jeg har vært i hundre prosent jobb hele tiden til tross for store smerter. For 6 uker siden gikk jeg til min fastlege igjen da jeg ville snakke med han om disse smertene i tillegg til en ny hodepine som har vist seg, en brennende følelse over hele høyre side av hjernen - det føles virkelig som hjernen står i brann, i tillegg til kraftig stikkende smerte foran i hodet høyre side. Min lege "ville ikke spekulere i sykdom" til tross for at jeg presenterte symptomer for han som følelsesutfall/nummenhet/prikking i høyre fot, prikking i hender, smerter, overdreven slitenhet og det at jeg føler det er vanskelig å tenke. Noen dager senere ble hodepinen utpreget verre, fulgt av svimmelhet og kvalme/oppkast. Jeg ble da sykemeldt og diagnosert med krystallsyken. Da jeg ikke klarte spise og appetitten ble dårlig, ble jeg henvist til MR og videre sykemeldt ut dette år pga utpreget slitenhet og hodepine. MR resultat lyder som følger: "Ingen intrakraniell blødning, ekspansive prosesser eller infarktforandringer. Upåfallende signalforhold i grå og hvit substans foruten en uspesifikk minimal høysignalforandring ventralt i capsula eksterna på høyre side. Tillegges ingen patologisk relevans." Lege ringte med resultat og forklarte, men sa dette var ikke noe å bry seg om. Det jeg reagerer på er at denne høysignalforandring ettersom jeg forstår ligger på samme sted jeg har hodepine? 6 uker med omtrent konstant hodepine har nå gått, og jeg vil bare ha en annens mening om hva jeg skal gjøre videre da smertene er ganske uutholdelig.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Det kan jo være sammenheng mellom de tidligere smerter i muskler og hodepine, dette er vanlig. Med så utbredte smerter bør du vurderes med tanke på fibromyalgi. MR er viktig å utføre, og din MR har vært vært normal, bortsett fra en uspesifikk minimal høysignalforandring i et område som heter capsula eksterna på høyre side. Ev. sykdom her vil ikke gi hodepine. Dette er som bildelege beskriver uspesifikk, og vi ser dette hele tiden på MR. Det betyr at man kan ikke beskrive det som en sykdomprosess, men er mer et avvikende MR signal uten sykdomstegn. Jeg tror det er først og fremst viktig at en revmatolog vurderer deg på nytt. Det er viktig å diagnostisere disse smerter på en ordentlig måte. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn