Undersøkt opp ned, sitter igjen med angst

Spørsmål

Hei.
Jeg fikk mitt første panikkanfall i midten av april i år og har slitt mye med angst siden dette. Jeg får behandling hos psykolog og jeg har sjeldent denne ekstreme panikken.
Problemet er nå at jeg har fått så ekstremt mange fysiske symptom som er roten til mye av angsten min.

Det begynte for ca 2mnd siden med prikking i fingrene, noe jeg vet er normalt ved angst. Men dette var en annen type enn den jeg fikk fra hyperventilering. Så gikk det deretter over til at jeg følte meg litt svak i armer og bein. Dette føler jeg enda men det plager meg ikke like mye lenger. (Selv om det har blitt mye værre)
Så etterhvert, kanskje for rundt 1,5mnd siden fikk jeg plutselig SINNSYKT mange svarte flekker i synsfeltet, som fortsatt er der. Jeg ser også lysglimt, som også viser seg som mørke glimt noen ganger. I tillegg har jeg noe tåkesyn, og gjenstandene "henger igjen" etter at jeg har sett på noe. Og det mest irriterende er at jeg ser stjerner konstant om jeg ser på himmelen eller lys vegg osv. Som stjerner som svermer som mygg. Disse symptomene er helt konstant, ingen pause

I det siste (kanskje de siste 2-3 ukene) har jeg begynt å slite veldig med tunga, jeg har vondt i tunga i perioder og har iløpet av dagen problemer med å uttale ord tydelig. Som er veldig skremmende.
Jeg er også konstant svimmel og føler jeg gynger når jeg ligger.
Har også varierende småsymptom som kommer og går. Som ekstraslag på hjertet, smerter i brystet osv. Har leamus HELE tiden et sted på kroppen.

Jeg har tatt vanlig EKG, MR av hodet, nevrologisk undersøkelse(ikke emg), noen blodprøver for en stund siden, synstest hos optiker, øre nese hals. Går til fysioterapeut og vært hos kiropraktor (svimmelhet). DE FINNER IKKE UT AV DET. Jeg har bare lyst å bli innlagt på sykehuset for jeg orker ikke mer av dette. Jeg har vært redd for ALS og MS, men nå vil jeg bare vite hva det er for jeg klarer ikke mer. Hva skal jeg gjøre?? Henvist til nevrolog igjen, men orker ikke å vente.... er sykemeldt på 4mnd.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Alt dette du beskriver er jo ledsagende symptomer ved en angstlidelse, det er økte mengder stresshormoner i blodbanen som forårsaker alle slike forstyrrelser fra kroppen. Vi har jo undersøkt nervesystemet ditt og man finner overhodet ikke noe galt. Det du kjenner er symptomer som ledsager angst, det kan være mange ulike, og arte seg ulikt, alt fra endring av smak, prikking, nummenhet i hele kroppen inkl. hodebunnenen, leamus, synsforstyrrelser, svimmehlhet, kvalme, magesmerter, til hodepine osv. Så det viktigste er å få god behandling av angsten, dette kan jo ta tid, og når denne blir borte så vil også de resterende ledsagende plagene forsvinne. Ingen grunn til videre over-utredning. Lykke til!

Har du spørsmål om NEVROLOGI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Mirza Jusufovic NEVROLOGI
Pris fra 259,-