ulike anstrengelsesutløste hodepineformer

Spørsmål

Hei!
Da jeg var yngre og fikk orgasme,fikk jeg en forferdelig trykkende hodepine!Den kom på sidene og boret seg innover (fryktelig vanskelig å forklare!)Det varte ikke lenge,men var GRUSOMT.Kan få dette tilbake hvis jeg f.eks får latterutbrudd, og da må jeg stå stile for at det skal holde opp.Er under utredning ang. barn og da har dette kommet meg i tankene...i en fremtidig fødsel kommer jeg ALDRI til å takle å skulle presse!!Bare jeg trykker på do, kan jeg kjenne hodet "vrir seg" av smerte.
Hva kan det være?

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette kan dreie seg en av flere helt godartede tilstander som likner hverandre. PRIMÆR ANSTRENGELSESUTLØST HODEPINE er en hodepine som bare kommer under eller etter fysisk anstrengelse, den pulserer ( dunker) og varer fra 5 min til 2 døgn. HODEPINE ASSOSIERT MED SEKSUELL AKTIVITET minner om den anstrengelses utløste og kan enten bygge seg opp under den seksuelle akten eller komme helt akutt under selve orgasmen. Felles for disse er at hodepinen ikke nødvendigvis oppstår hver gang aktiviteten skjer, og at hodepinen ofte får et mildere og kortere forløp dersom aktiviteten avsluttes straks hodepinen kommer. En litt annen type heter HOSTEHODEPINE, og som navnet sier forekommer når du hoster, men også for eksempel når du ler eller løfter på ting. Denne er ofte helt ufarlig, men i enkelte tilfeller kan det være forårsaket av strukturer som kan presse på inne hjernen.
Det er derfor viktig at du allerede nå oppsøker lege som kan rekvirere de nødvendige undersøkelsene for å utelukke dette. (MR og nevrologisk undersøkelse). Be gjerne om en henvisning til nevrolog for vurdering. Det finnes flere måter å behandle de ulike hodepinene på medikamentelt, men først må diagnosen stilles.
Deretter kan du ta stilling til fødselsmetode. Dersom du ikke får bukt med hodepinen skulle jeg mene at det eventuelt kunne være grunn til å få ”innvilget” et keisersnitt.
God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-