Ubehag etter veneflon

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 24 år som for 4 uker siden lot en sykepleiervenninne sette en veneflon på oversiden av hånden. Nålen ble satt midt på hånden nedenfor langefinger. Det var et bomstikk og hun rotet litt til siden mot pekefinger for å hente opp åren. Dette forsøket mislyktes. Siden dette har jeg opplevd uvante symptomer fra hånden. Det begynte med prikking og stikking i pekefinger, langfinger, noen ganger ringfinger og tommel. Dette var spesielt når jeg bruker hånden og skriver på pc.Fikk også en slags fornemmelse av trykk over hånden som gradvis gikk over til kalde strømninger i løpet av noen dager før det ga seg. I ca 1-2 uker kunne jeg presse langs innsiden av tommelen og kjenne det langs undersiden. Prikkingen og stillingen har avtatt etter hvert, men jeg har opplevd å ha vondt langs armen oppover og bak skulderen. Det forflytter seg oppover og har vært utløst når jeg tar i bruk armen/ hånden. Etter hvert gikk dette også over til å bli kalde strømninger for så å gi seg. Følte meg bedre i noen dager før jeg opplevde smerte over skulderen i ca 1 dag før det avtok til en slags sviende brennende følelse som strakte seg over nederste del av arm mot hånden. Synes dette er veldig rart. Har vært i kontakt med min fastlege som har henvist meg til nevrolog. Hun hadde liten tro på at stikket hadde truffet en nerve, som er min teori. Jeg har undersøkt omfattende og er i ferd med å bli litt smågal av det her. Er det mulig å treffe radialisnerven på oversiden av hånden hvis man er litt uforsiktig? Jeg kjente ikke noe støt da venninnen min stakk og jeg har ikke noen numme områder på hånden. Faren til ei venninne er nevrolog selv og hans forslag var at jeg kan han fått en blødning lengre ned i hånden som gjør det trangt for nerven. Ifølge hans prognoser ville dette bedre seg etter 1-2 uker. Nå har det gått 4 og det er fortsatt ikke bra i hånden/ armen. Hva gjør jeg videre? Jeg merker at dette opptar mye av min oppmerksomhet og jeg blir veldig engstelig.

Kvinne 24
Svar

Hei! Det var leit å høre at veneflonforsøket endte med så store plager. Små nerveskader kan føre til omfattende plager. Dette kaller vi refleks dystrofi og er en del av nerveves evne til  plastisitet. Det kan med andre ord gå veldig galt når nerveceller repareres. Fint at du er henvist nevrolog og nevrografi/emg. Dette vil gi svar på nerveskade. Behandlinh med lyrica eller neurontin bør vurderes av fastlege. 

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-