Tærne krøller seg sammen

Spørsmål

Hei.
Jeg har vel egentlig et litt sjeldent problem. Det er en lang historie, men skal prøve å være kortfattet.
For mange år siden begynte tærne å krølle seg når jeg gikk. Jeg begynte å falle en del, og slo meg alltid kraftig i høyre kne. Dette ble jeg engstelig av, og har vel i ettertid skjønt at jeg la meg til en spesiell gange.Jeg har nok gått "på tå hev" i bokstavelig forstand. Har i perioder følt at jeg har en pute under spesielt høyre fot. Jeg har vært til utredning hos nevrolog, men ikke funnet annet enn at jeg har litt nedsatt følelse under høyre fot.
Så mitt spørsmål er: Kan den nedsatte følelsen i høyre fot komme av at kneet har fått så mange smeller ? Eller kan det komme av at jeg har brukt foten feil ? Er det mulig at fysikalsk behandling kan få liv i foten igjen ? Diagnosen jeg har fått er : Balansforstyrrelse INA og perifer nevropati.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Jeg vil foreslå diagnose: i) dystoni (ufrivillig bevegelse i tær, f.eks. at de krøller seg sammen) eller nevropati ("putefølelse"). Nevrografi taes ved mistanke om sistnevnte. Jeg tviler at gjentatte kneskader vil kunne gi slike skader, men en nevrografi gir oss svar på hvilken måte perifere nerver er skadet. B-vitamin tilskudd er nyttig ved nevropati. Dystoni kan behandles med botox. Fys. behandling vil jeg også foreslå.
Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-