Symptomer på svulst

Spørsmål

Hei! Er en mann på 29 år, som i det siste har hatt vibrering i synet ( er helst ting og linjer som vibrerer), er redd for at dette skyldes hjernesvulst. Vibreringen forsvinner visst eg holder meg på ene øyet.Har også eit slags press bak nesen. Har brukt nesespray siden eg var 12 år. Eg har også helseangst, er beskymret for å ha hjernesvulst. Har vært hos optiker, og fikk vite at eg har skjev hornhinnen på ene øyet og litt nedsatt syn på begge. Fikk da lese-og kjørebriller. Har noen spørsmål som eg vil ha utdypende svar på: •Når skal eg være redd for at eg kan ha fått hjernesvulst? •Kan vibreringen min skyldes hjernesvulst? • Prossess i synsbarken er det begynnelsen på hjernesvulst, og hvilken symptomer har man da? • Kan presse bak nesen være hjernesvulst? • Er vibrering i synet farlig? Hva slags type øresus har man når man har hjernesvulst?

Mann 29

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Det (vibrering som du omtaler) er ikke et direkte symptom på hjernesvulst, kan være vanlig forekommende. Vanlige symptomer på svulst er mer såkalte trykksymptomer, som hodepine (spesielt på morgenen, vi kaller det for morgenhodepine), kvalme og oppkast. Barn får ofte sprutbrekninger. Andre relevante symptomer er kramper og personlighetsforandring. Siden plagen din har vart så lenge kan det være aktuelt å gjøre en skanning av hjernen med MR samt en EEG (som ledd i totalvurdering av problemstillingen). Synes også at du bør undersøkes av en øyelege (kan i tillegg se i øyebunn), noen ganger skyldes slike plager diverse øyesykdommer. Jeg forstår også at du har plagsom helseangst, får du behandling i forhold til det? Viktig å behandlet den. Ved påvirkning av synsbark oppstår oftest redusert syn, og etter hvert blindhet. Pressfølelse bak nese er veldig diffust symptom og som sagt ikke typisk symptom på hjernesvulst. Vibrering i synet er ufarlig, men er nok ubehagelig for deg, så vi må først undersøke dette som skissert over. Det finnes ikke noe spesifikk type øresus, men øresus må også undersøkes med MR av hjernen for å utelukke hjernesvulst, ev. karsykdommer. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-