Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhetsanfall bør tas opp med fastlege

Spørsmål

Opplevde i dag noe ubehagelig. Etter middag ( Pasta og kylling) ble jeg akutt trøtt. Gikk derfor på stua og til sofaen for å slappe av. Følte jeg sjanglet litt på vei til sofaen. En slags følelse av ustøhet. Synes det var litt ubehagelig, så tenkte det var bedre å legge seg i senga. Når jeg lå på ryggen og la hodet på puta føltes det litt som om jeg falt. Snudde meg på siden og det føltes da litt ut som om jeg skulle rulle rundt. Disse følelsene kom da jeg lukket øynene. Var så veldig trøtt så selv om det var ubehagelig måtte jeg prøve å lukke øynene.

Hva kan dette komme av? Er det normalt å føle seg ustø/småsvimmel mår man er trøtt? Har til daglig Menigere-lignende symptomer, og ble med en gang redd for at dette kunne være et forstadium til et kraftig anfall. Kan man føle seg slik før et meniere-anfall?Jeg opplever til daglig veldig korte anfall av øresus og dotter i øret,, er under utredning for dette. Noen ganger ledsaget av kortvarig svimmelhet, men ikke da denne gyngende ustøheten som jeg opplevde nå.Jeg fikk altså ikle følelsen av karusell. Det var mer følelse. av å gynge/svaie litt. Fikk barn for 3 mnd siden, så vet at jern og blodprosent er Ok. Har også tidligere sjekket stoffskifte. Dette er også ok. følte også at det var vanskelig å fokuserer med øynene. Bruker linser til daglig.

Kvinne 30
Svar

Hei! meniere gir typisk et hørselstap i tillegg til svimmelhetsanfall. Jeg tviler på at dette har noe med meniere å gjøre om hørselen er normal.

Blodtrykk/kortvarig fall kan være en mulighet.

llers nevner du at du fikk barn for 3 mnd siden med hormonelle endringer som dette medfører. Det kan ha betydning. Har du hatt flere slike anfall tidligere? Om dette kom for første gang, synes jeg du skal ta opp dette med fastlege. MR undersøkelse av hodet kan være indisert.