Svimmelhet

Spørsmål

Blir litt svimmel/ukonsentrert når jeg jogger og når jeg sitter å kjører bil der små bevegelser i bilen fororsaker dette.Har ikke hatt det lenge og jeg har hadd det tøft både på jobb og i fritid over lengere tid.

Relevante sykdommer/medisiner: Tinnitus på et øre(har hadd i mange år)ingen medisiner

Mann, 53 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Svimmelhet kan han en rekke årsaker, og det samme gjelder det å være ukonsentrert. Når du nevner det med at du har hatt det tøft både på jobb og i fritid over lengre tid, så er det klart at slikt kan forårsake slike symptomer som du har, dog uten at jeg kan si noe sikrere om dette uten å undersøke deg nærmere.

Visse ting i det du forteller kan også tyde i retning av at du har det som heter Godartet stillingsavhengig svimmelhet / Benign posisjonell Vertigo. Dette pga det at du sier at små bevegelser i bilen kan forårsake svimmelheten. Men dette er bare løse tanker hos meg, ingen sikker diagnose.

Les mer om dette og svimmelhet generelt i vedlagte linker.

Noe nærmere enn diagnose enn dette kan jeg ikke komme meg, da det er litt for sparsommelig med opplysninger i ditt spørsmål, samt at jeg jo ikke har muligheten til å undersøke deg nærmere.

Umiddelbart synes jeg ikke dette høres spesielt urovekkende ut, og du kan trygt se det an litt, for å se om det går over igjen av seg selv.
Gjør det det, er det hele greit, og det kan bare ha vært et "signal" fra kroppen om at du er stresset slik du beskriver, og slike signaler er det viktig å ta hensyn til.
I motsatt fall, at du evt blir verre etterhvert eller ikke blir kvitt det over litt tid, så bør du ta en tur til din lege å finne ut mer om årsaken til det, samt evt nødvendig eller tilgjengelig behandling, avhengig av hva årsaken er.

Jeg ønsker deg god bedring.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn