Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhet

Spørsmål

Hei
Jeg er svært plaget av svimmelhet noe som også har ført til angst.
Svimmelheten startet for ca 8 år siden, vært i jobb intill for 1,5 år siden. Sykemeldt nå.
Utredet øyelege og ØHN, ingen funn. Mr av hode og nakke ingen funn. Ulike tester hos Nevrolog som ikke viser funn. Gjennstår en test ifht synsnerven som skal skje iløpet av september.
Svimmelhet har økt, vanskelig å være i aktivitet. Ofte må jeg ligge 4-5 timer hver dag, og svimmelheten er sjelden borte. Oppleves som at svimmelhet sitter i venstre side av hodet. Har hodepine, rundt øynene og smerter i vensre kinn som stråler ned mot skulder. Noen ganger når de er ille hjelper de kun å legge seg i et mørkt rom.
Tatt blodprøver ift vitaminer, diabetes, stoffskite osv. Bruker ikke medisiner. Har Von Willebrands sykdom.
Hadde en kraftig slag mot hodet for 10 år siden, kuttskade og hematom i pannen samt nakkevondt.
Hva skal jeg gjøre nå? Utslitt og blir ner isolert. Utrednigng har tatt 2 år, enda ikke ferdig. Trenger råd, hva gjør jeg videre.? Er noe oversett?
Hva finnes innen det private helse som kan være til hjelp.

Svar

Hei! Svimmelhet kan ha veldig mange årsaker. Det kan skyldes tilstander i hodet, øre, blodtrykk/hjerte, stoffskifte, blodmangel osv. Du fikk et kraftig slag mot hodet for 10 år siden og disse plagene kom for 8 år siden. Det er nærliggende å tenke seg at det er en sammenheng. Hjernerystelse kan gi hodepine og svimmelhet i lang tid etterpå. Øvrig har ønh lege utelukket noen årsak. Hjerte og blodtrykk? Er det undersøkt? Jeg tenker at utredningen så langt har vært grundig og omfattende. Sannsynligvis vil man ikke finne noen årsak ( dersom det skyldes hjernerystelsen, vil man ikke finne noe) og man må rette behandling mot symptomene. Hva kan man gjøre for å bedre plagene? Fysikalsk behandling? Medisiner?

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-