Svimmelhet og hørsel

Spørsmål

Jeg henviser til artikkelsen "Stillingsbetingen svimmelhet" i Lommelegen.no. Jeg er 55år og fikk disse svimmelanfallene for 10-15 år siden. Jeg oppsøkte lege, uten at det var til hjelp.
Imidlertid har jeg nå lært meg til å leve med dette, ved å prøve å unngå stillinger som utløser svimmelheten. Jeg leser i artikkelen
at årsaken ligger i det indre øret. Jeg begynte for ca 2 år siden å få nedsatt hørsel, og må bruke høreapparat. Kan disse to tingene ha noe med hverandre å gjøre. Kan jeg ved å bli behandlet for svimmelheten få hørselen tilbake? Hørselen plager meg nå mere enn svimmelheten.

Kvinne, 55 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Høreorganet og likevektsorganet ligger begge i det indre øret, men er likevel to atskilte strukturer. Jeg tror derfor ikke du vil få hørselen tilbake selv om svimmelheten skulle være mulig å behandle. Redusert hørsel i din alder er nok mest sannsynlig et aldersfenomen - og høreapparatet er nødvendig og sannsynligvis eneste behandling.

I noen tilfeller er hørselstapet uvanlig og utypisk og da vil legen din utrede deg videre for dette. Hvis det er sakte, progressivt hørselstap er det nok dessverre mest sannsynlig tidlig, aldersbetinget hørselstap.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-