Svimmelhet og hodepine

Spørsmål

Hei!
jeg er en jente på 14 år som er litt urolig.., nå i det siste har jeg holdt på og besvime flere ganger..., det skjer over alt og når som helst..., Om morgen, Om kvelden, midt på dag.., I dusjen, ute, inne..., Overalt.... Jeg synes dette er ganske så ubehagelig..., Og lurer på hva som er galt??? Hva kan jeg egentlig gjøre med dette?? har det noe med at jeg har vært plaget med hodepine?? Håper virkelig på svar!! Vet ikke hva jeg skal gjøre så det hadde vært veldi bra og få vite va dette problemet kan komme av.
Hilsen fra Jente 14

Sykdommer: Har vært veldig plaget med hodepine...
Medisiner: hodepintabbeleter, Paracet

Kvinne, 14 år

Svar

Hei!

Det er ikke normalt at du skal ha slik kraftig besvimelsestendens, og hvis dette har kommet den siste tiden synes jeg du skal snakke med legen din og bli undersøkt for å finne forklaringen.

Det kan være mange mulige årsaker, alt fra lavt jerninnhold og blodprosent til lavt blodtrykk og nevrologiske sykdommer. At du i tillegg har hodepine synes jeg er ytterligere et tegn på at du bør snakke med legen din og få en undersøkelse. Sannsynligvis er det grunn til å gjøre en CT- eller MR-undersøkelse av hodet ditt, samt ta en del blodprøver.

Før du vet hva som er årsaken er det vanskelig å gjøre noe konkret med besvimelsestendensen.