Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhet. Legeundersøkelse er nødvendig

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt med svimmelhet i 1-2 mnd nå. Jeg er stort sett svimmel hele tiden. Noen ganger kjennes det ut som jeg er på en båt, andre ganger går det helt rundt i noen få sekunder, andre ganger føler jeg at ting rundt meg beveger seg - noen ganger føler jeg at jeg skal besvime, men det har ikke skjedd.

Jeg har hatt panikkangst i litt over 5 år og derfor er de rundt meg ganske sikker på at dette er angst. Når jeg setter meg i bilen blir alt mye verre, fordi jeg satt i bilen da jeg fikk det første svimle anfallet. Siden ting blir verre når jeg setter meg i bilen, får jeg ikke kommet meg til legen, noe som gjør at jeg er redd for at svimmelheten er farlig.

Selvom de rundt meg sier at dette ikke er noe farlig, så syntes jeg det er vanskelig å tro på, da jeg både har helseangst og dødsangst etter mange år med panikkangst. Jeg håper du ut ifra dette kan si noe om hva dette kan være, da jeg er veldig redd og ikke får kommet meg til legen. Håper på raskt svar.

Kvinne 24
Svar

Hei! Svimmelhet kan ha mange årsaker.

Akutt rotatorisk svimmelhet kan sees ved steinsykdom eller BPPV som det også kalles. Det varer ofte ikke så lenge, minutter til timer.

Svimmelhet over tid kan sees ved virus på balansenerven som kan komme etter forkjølelse.

Bivirkninger av medisiner er også vanlig årsak. Ørevoks og tett øregang er viktig å utelukke.

Hjerteårsak som blodtrykksfall eller rytmeforstyrrelse bør også overveies.

Du beskriver en svimmelhet med ulik karakter og ikke noe klart mønster. Som f eks reise seg opp fra en stol. Det er høres ut som en godartet svimmelhet som på ingen måte taler for alvorlig underliggende årsak.

Sjekke ørene bør bli gjort samt blodtrykkskontroll. Jeg håper dette svaret beroliget deg. En legeundersøkelse er nødvendig for å få avklart ulike årsaker, men som sagt er det ingen faresymptom du beskriver

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-