Svimmel - hva kan det være?

Spørsmål

Har vært svimmel siden februar. Gyngende følelse når jeg går, sitter og ligger, som om jeg beveger meg, ikke omgivelsene. Spesielt ille når jeg ligger. Ofte støtlignende følelse i hodet, samt muskelkramper i hele kroppen. Sjekket av nevrolog som trodde det var betennelse i bakhodet, men MR ga negativt svar. Nevrolog mente det ikke kom fra nakken. Blodprøver viser ingenting. Forsøkt øvelser for krystallsyke i ca. 2 uker uten at det hjelper.Legen vil henvise til Balanselab., Haukeland, men ventetiden er 4-6 mnd. Er bare 26 år, men utslitt av dette og mangel på søvn, fungerer dårlig i jobb. Ønsker råd/forslag til hva dette kan være. Krystallsyke? Virus på balansenerven? Finnes det noen spesialist på svimmelhet i Norge, eventuelt i Sverige?
Håper på hjelp!

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror nok Balanselaboratoriet i Bergen er et av de stedene med mest erfaring på dette i Norge. Det er slett ikke sikkert at du komemr raskere til verken i Norge eller Sverige andre steder, og i såfall blir det å oppsøke ørenesehalsleger eller nevrologer, jeg har ikke informasjon om leger som har særskilt kompetanse på dette.

Krystallsyken eller virus på balansenerven er svært aktuelle diagnoser, men medikamenter, stress, psykiske plager, synsforstyrrelser og forstyrrelser i hjernens funksjon kan være årsaker til svimmelhet.

Dessverre kan jeg ikke diagnostisere plagene dine over internett. Hvis plagene invalidiserer deg i det daglige, kan legen din skrive en ny henvisning til Balanselaboratoriet for å forsøke å fremskynde timen din der.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn