Stokker bokstaver og tall, gjør irrasjonelle ting.

Spørsmål

I de siste 3 mnd har jeg begynt å stokke om på bolstaver å tall . Foreksempel hvis jeg ser tallet 4 så skriver jeg bokstaven f. Også noen gang når jeg snakker så glemmer jeg enkle ord å bokstaver. Samt jeg gjør irrasjonelle ting uten mål og mening. Og blir for sur for den minste ting. Har aldri hatt det slik før. Er gutt 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe direkte spørsmål, så jeg bruker anledningen til dele noen tanker om det du skriver her, og å gi deg noen konkrete råd.

For det første kan jeg naturlig nok ikke si noe konkret om hva årsaken til dette er eller ikke er, over nettet og basert på kun noen få linjer fra deg.
Det kan handle om sykdom, men det behøver ikke handle om sykdom. Da kan det f.eks. ligge psykologiske faktorer bak, at du kan være stresset, ha fokus på noe annet osv osv. Men akkurat det kan og skal jeg ikke påstå noe som helst om, for jeg vet ingenting om deg.

Men det er ingen utenkelighet at det kan ha med sykdom å gjøre. Det høres unektelig riktig påfallende ut, og jeg er derfor ikke et øyeblikk i tvil om at jeg vil oppfordre deg til å oppsøke fastlegen for dette, for å se om det kan skyldes sykdom. Vi kan tenke på systemiske sykdommer som gir mentale symptomer, helt tilfeldige eksempler alvorlig B12-mangel, stoffskiftesykdom osv, og vi kan tenke på sykdommer i sentralnervesystemet / hjernen. Det er meget mulig at din lege vil henvise deg til et MR-bilde av hjernen, men det må legens videre kartlegging av dette avgjøre.

Følg rådet her, og lykke til med å finne ut av dette.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn