Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stikkende smerter i hodet, nå etterhvert også kvalme og kognitive symptomer. Bør til lege.

Spørsmål

Flere ganger om dagen får jeg plutselig en intens og skarp smerte i hodet. Denne smerten føles ut som om jeg får et kraftig slag i hodet, varierer mellom venstre og høyre og varer ca 5 sekunder før det går over. Får heller ikke hodepine før eller etter disse smertene kommer. Dette har pågått over lang stund (ca 1 år) men har ikke tenkt at det er noe spesielt før nylig da jeg har slitt mye med kvalme og svimmelhet. Jeg er svimmel flere ganger om dagen og blir også svimmel når jeg legger hodet på puta om kvelden. Jeg kan også plutselig bli veldig kvalm hvor jeg føler jeg må kaste opp. Kvalmen varer i noen minutter før den går over. Kan kanskje nevne at jeg også har blitt litt glemsk i det siste og blir ofte forvirret eller ikke klarer å tenke klart/logisk i situasjoner jeg er kjent med fra før, enten det er på jobb eller hjemme. Vet ikke om det har en sammenheng. Har pratet med venner og familie om dette og de mener det er veldig rart, så jeg lurer da på om dette er noe å bekymre seg over?

Kvinne 20
Svar

Hei.


Du er altså en frisk ung kvinne på 20 år, som nå i over ett år har merket daglige intense, kortvarige smerter i hodet. Nå har du i tillegg begynte å merke kvalme og svimmelhet, og du synes også at du merker kognitive symptomer (kognitiv = som har med det tankemessige å gjøre) i form av glemsomhet, forvirring og problemer med å tenke klart.

Det du spør om her, er om dette er noe å bekymre seg over. 

Det jeg tenker om dette, er følgende:

Jeg vil ikke nødvendigvis bruke ordet "bekymre seg", for det har man lite igjen for, men heller tenke "hva bør jeg gjøre?" Og da er mitt svar helt klart at du skal gå til legen din med dette.  Det er jo avgjort ikke slik en skal føle seg eller ha det, som frisk 20-åring, og det er mulighet for at det kan skyldes sykdom, for eksempel inni hodet. Hadde jeg vært din lege, og du fortalte meg om disse tingene, ville jeg nok valgt å henvise deg til et MR-bilde av hjernen. 

Du bør avgjort følge mitt råd her, og jeg ønsker deg lykke til.