Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sterke lyder i hodet og nærbesvimelser

Spørsmål

Hei, jeg plages med sterke lyder i hodet. Mange snakker om tinnitus, kanskje er det det som plager meg. Jeg har titt og ofte følelsen av å skal besvime. Hele kroppen går i en rar modus i et øyeblikk og får korte støt av å vil komme bort. Jeg blir veldig engstelig og føler/tror at nå dør jeg. Når jeg står opp om morgenen er det mange lynnedslag i hodet når jeg er på vei til badet. Disse symptomene startet i 2011 og har vedvart siden med opp og nedturer. Jeg har hatt noe høyt alkoholforbruk opp igjennom årene som toppet seg fra 2005 til 2017. Jeg har besvimt en ganger hjemme og to ganger ute. Jeg ble innlagt på sykehus og fikk konstatert alkoholrelatert epileptisk anfall pga for hurtig/bråstopp med alkohol. 15 02 2017 sluttet jeg helt med alkohol og er totalavholden siden. Men enda må jeg ofte dra hjem fra jobben pga plagene. Ble innlagt nå igjen for 2 uker siden og sykemeldt i 1 mnd. MR, CT med og uten kontastvæske, masse blodprøver. Ingen tegn til noen åpenbar årsak. Hjerteovervåkning viser ingen tegn til hjerteflimmer. Jeg har også fått blodfortynnende og kolestrolsenkende, Plavix og Lipitor. Jeg ble sykemeldt for å sjekke om episodene reduserte, men det gjør de altså ikke. Skal til ØNH i mars og EEG undersøkelse snart. Jeg ønsker at flere skal høre og vurdere mine symptomer og opplevelser derfor spør jeg deg også. Hva tror du, etter mine beskrivelser?

Mann 56
Svar

Hei.


Du er allerede ganske så grundig undersøkt, og en har ikke funnet noen forklaring på plagene dine. Da er det enda vanskeligere å skulle si noe om mulige årsaker her over nett, kun basert på dine beskrivelser av symptomer. Og nettopp derfor er det viktig og bra at du utredes videre, nå med EEG og ØNH-undersøkelse. Det er nok eneste veien å komme videre her i diagnostikken.

Det jeg tenker i retning av når jeg leser dine symptombeskrivelser blir ikke noe annet enn høyttenking, og det er nok slik man allerede har tenkt, siden du er henvist til EEG og ØNH. 

Jeg tenker at man må utelukke at dette handler om en versjon av epilepsi, og derfor skal du til EEG.

Videre så er det riktig å bli vurdert for tinnitus hos ØNH-lege. 

En undersøkelse av nevrolog bør du nok også henvises til.

Det er bra at du har fått tatt MR, slik at man nå vet at det ikke er noe svulst på hjernen.

Noen konkrete diagnostiske mistanker utover dette har jeg dessverre ikke, så alt jeg kan si er nok at det virker som at du utredes slik du bør utredes, og så kommer svarene etterhvert, og de kan dessverre ikke forskutteres.

Jeg ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-