image: Smerter i leggene. Komplikasjon etter Covid-19?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i leggene. Komplikasjon etter Covid-19?

Spørsmål

Jeg vet ikke hos hvilken spesialist dette hører hjemme. Kanskje jeg burde sende spørsmål til en allmennlege, men jeg prøver deg. Jeg har vært frisk fra Covid-19 siden omtrent 20. januar. I tre uker hadde jeg de vanlige symptomene. Feber, hoste, vondt i kroppen, ikke luktesans. Men på dag 5-6 (siden feberen begynte) sto jeg opp og hadde leggmuskulatur full av melkesyre. Det kommer seg merkelig nok noe i løpet av dagen, når jeg bruker kroppen. Morgenene er verst, kveldene er best.

Men nå har det gått 5 uker siden jeg ellers var frisk, og jeg er fremdeles ikke bra. Leggmuskulaturen er sterk, men det har begynt å knyte seg mer og gjøre vondt ved massasje. Situasjonen i venstre og høyre legg er helt lik.

Jeg har også fått muskelrykninger i leggmuskulaturen i en tre-fire uker nå. Muskelrykninger har også kommet over omtrent hele kroppen (biceps, korsrygg, finger, håndflate).

Jeg kjenner meg frisk og rask, bortsett fra dette med sure og vonde legger. Men hvis jeg trener, for eksempel yoga, eller lett styrketrening, så blir muskulaturen (armene, lårene) utrolig rar og stiv i to-tre dager etterpå. Ikke som noe jeg kjenner fra tidligere, så altså ikke som vanlig stølhet. Vanskelig å beskrive, dessverre.

Jeg går til fysioterapeut, og han hevder at dette er en normal ettervirkning av covid-19, at jeg skal fortsette å ta mineraltilskudd og ellers bare ta tiden til hjelp.

Har du noe å tilføye til hva min fysioterapeut sier? Er det noen som vet noe om tidsaspekt av stive, sure muskler og de små muskelrykningene? Mye on Covid er sikkert ikke kjent, men jeg har hørt at man kan få nevrologiske symptomer, og at dette kanskje er en underart av dette? Takk :-)

Mann 48
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Du har nylig hatt Sars-Covid-19 uten mutasjon etter feber, hoste, smerter i kroppen og fravær av luktesans. Dessuten smertefull leggmuskulatur som bedres når du bruker kroppen.

Verk og smerter i kroppen går under mindre vanlige symptomer ved denne infeksjonen. Dette er på lik linje med f. eks. Influensavirus. Vi hører tilfeller der det kan vare en stund, men så gir det seg etter noen uker. Det er bra at leggmuskulaturen er sterk.

Du har fått muskelrykninger i leggmuskulaturen og omtrent hele kroppen som synes å henge sammen med ømme muskler. Fysioterapeuten vil hjelpe og guide deg gjennom denne vanskelige tiden, og vi er enige med ham ettersom vi ennå ikke har legemidler mot ettervirkninger av covid-19. Det er fint med mineraltilskudd og etter hvert vil situasjonen din bli bedre. Jeg har ikke noe mer å tilføye enn hva fysioterapeuten sa.

Det kan ta noen uker (det pågår Covid studier nå) og så blir man helt fin. Lykke til!

LES OGSÅ: Ettervirkninger og rehabilitering etter Covid-19

Ilustrasjonsbilde øverst: Africa Studio / Shutterstock / NTB