Smerter i intime områder

Spørsmål

Var i kontakt med deg for en stund siden angående nummenhetsanfall på venstre side av intimområdet. Det har ikke gått over. Hatt siden sommer 2017. Mest anfall under mens. Etterhvert har jeg også utviklet noe smerter i området. Har ellers fortsatt også seksuell dysfunksjon, har hatt noe treg vannlating. Kan få nummenhetsanfall provosert av berøring, toalettbesøk, stimulering i skjeden, ellers litt tilfedig. Kan få mer smerter etter samleie/stimulering, men ikke mye plaget med smerter. Var hos nevrolog som foreslo betennelse i pudendal nerven og ba meg sjekke for antistoff for HSV2 med begrunnelse om at 'HSV1 og VZV er så vanlig'. Mente at det var for vanskelig å undersøke pudendal nerven nevrofysiologisk og at det ikke ville hjelpe meg å påvise svekket funksjon. Synes personlig at tilbakemeldingene var litt rare. Har lest i flere pålitelige kilder av VZV nevnes som årsak til betennelse i pudendal nerven og sakrale nerver. Vil tenke at hvor ofte den gir sykdom er viktigere enn hvor vanlig smitte er og vet ikke om HSV2 mer vanligvis gir sykdom enn VZV. Synes kanskje at det ville være til hjelp å få en ekstra bekreftelse på at det er pudendal nerven som gir meg symptomene ved å påvise nedsatt funksjon. Nå har jeg fått svar fra blodprøver og testet negativt for herpes simplex type 1 og type 2 og positivt for varicella zoster. Lurer på om det kunne ha vært hensikt i å forsøke Valtrex likevel pga mulighet for nervebetennelse med herpes zoster. Hadde et lite utslett, men det var på begge sider av vulva og veldig lite. Har også hatt noe smerter i nedre del av rygg, dog ikke mye. I begynnelse litt brenning, men på begge sider og kom etter spesifikk stimulering, dog uvanlig. Hadde selv ønsket å forsøke kur bare i tilfelle. Jeg har ikke fått noen annen sikker forklaring enda. Forslag om endometriose påvirkning/trykk på nerver, men ikke funnet noe på MR av bekken. Finnes det mer spesifikke bildeundersøkelser? Hva tenker du? Har du noen andre forslag?

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det kan være svært vanskelig påvise nerveskader i intime områder og alle mulige teorier er mulige med trykk på nerver, betennelser, infeksjoner, små svulster osv. Det vi kan spille på er prøver og pålitelige bilder, og man kunne vurdert 18FDG PET bekken for å se nærmere på alle disse teorier. Ja du kan forsøke Valtrex. Virus vil ofte vise seg med smertefull og synlig for de tblotte øyet utbrudd. Jeg ville også tenkt at livskvalitet er viktigst og forsøkt å redusere smertene til et minimum. Det er mulig at dette er kronisk, så det er viktig redusere smerte, Jeg håper du har nytte av Palexia som kan kombineres med andre midler hvis ikke ønskelig effekt. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-