Smerter her og der

Spørsmål

Hei, har et spesielt uspesifikt symptom. Har alltid vondt ett eller annet sted på kroppen.
Som oftest er det i fingrene, over kneet, tinningen og på tær og legger. Men kan være andre steder og.
Det som er spesielt er at det alltid bare er vondt ett sted om gangen, og flytter seg hele tiden. Det er heller ikke sånn at hele hånden gjør vondt, det er fokusert på et veldig lite punkt alltid, gjerne en liten del av fingeren eller tåen. Det føles ut som verking. Det varer gjerne i 5-10 minutter før den flytter seg til et helt annet sted på kroppen. Intensitet varierer også, stort sett kan jeg ignorere smerten ved å være 100% fokusert på noe, men er ikke alltid man klarer det, og er vanskelig når den alltid flytter seg. På kveld og nattestid er det verst. Det kan variere fra moderat til intens smerte og stort sett er det hele dagen og natten. Dette har nå pågått i ca 1 mnd. Det begynte med at jeg våknet en morgen og hadde vondt i fingeren uten grunn en hel dag og begynte å bekymre meg for dette. Etter hvert bare utviklet det til slik jeg har det nå.

Jeg var hos legen, han mente det ikke var noen sykdom siden det ikke var tegn til hevelse der det gjor vondt, heller ikke noe med nakken ettersom da ville det vært vondt på samme sted hele tiden.
Etter søk på internett kommer det fort opp det kan skyldes flott bitt. Det kan stemme ettersom jeg har vært ute i skog og mark, men dette er det enste av mange symptomer jeg har i så fall. Så jeg har ingen anelse hva som feiler meg.
Føler meg ikke spesielt stresset men jeg blir veldig fort beskymret for min egen helse.

I det siste har jeg merket panikk angst lignene anfall, eller bare at jeg føler meg redd og stresset uten grunn som varer i noen minutter. Er ikke diagnosert med angst så jeg bare antar. Er ikke sikker på om dette er et resultat av beskymringene mine for smertene eller om det kom rett før.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Så det høres ut som du har diffuse smerter i kroppen, som kommer og går. Å skylde det på en borrelia infeksjon er søkt. Borrelia har jo et typisk mønster, du blir bitt av en flått, borrelia kommer inn i kroppen og som på tegn på dette oppstår det en hudreaksjon for det er der den formeres. Dette tar tid, kan ta noen uker etter bittet. Skjer ikke samme dag. Og utslettet blir typisk veldig stort, over 40 cm så du hadde nok ikke oversett det i speilet. Uansett, hvis borrelia ikke blir behandlet i denne fasen kan den spre seg og angripe ledd og gi verk osv. Smerter i tinning passer ikke her...Men man må gjennom det første steget. Det er alle mulige relasjoner, muligheter, osv. og man kan finne all mulig informasjon der ute på nettet. Hvorvidt dette stemmer med det som skjedde for deg bør jo vurderes av en faglig person, helst din egen lege og han har jo uttalt seg om saken. Han mente det ikke var noen sykdom. Så panikkangst anfall med fører en rekke kroppslige symptomer og ubehag, så det er derfor viktig å behandle panikkangsten og ikke de ledsagende symptomer, plager, ubehag den medfører. Man havner i en bakevje for å si det på den måten. Så du bør starte kanskje med medisin, få et opplegg hos psykolog, og husk at behandlingen tar tid. Smerten må beskrives detaljert for hvert sted den er, hvor ofte, hvor lenge, er det ulike typer. Er du bedre i perioder. Økt på? Så må man vurdere årsak der de er. Jeg klarer ikke å sette alt i en sammenheng nå ettersom det er flere steder, og ofte da virker det psykososmatisk for oss. Det er plagsomt, så jeg foreslår behandling av denne angsten over 2-3 mnd. intensivt så får vi se hva vi sitter igjen med. Lykke til!

Har du spørsmål om NEVROLOGI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Mirza Jusufovic NEVROLOGI
Pris fra 199,-