Smerter etter fall

Spørsmål

Jeg falt hardt på ryggen og slo meg kraftig i korsryggen for 16 dager siden. Fikk store smerter. Jeg kunne gå etter fallet. Røntgen-u.s. viste at det ikke var noe brudd i knoklene. Smertene er der absolutt hele tiden selv om jeg har prøvet Ibux og Paracet i ganske store doser. Paralgin f. vil ikke fastlegen gi meg. Han sier bare at dette må jeg leve med.
Jeg har hatt diabetes type 2 i ca. 20 år og har fått neuropati i føtter og legger. Det virker om som neuropatien er blitt verre.
Føtter og legger er kalde og numne.
Mine vanlige medisiner er følgende Metformin 3 tbl. daglig, Atorvastatin 40 mg daglig, Irbesartan 150 mg daglig, Acetylsalisylsyre 75 mg daglig.
Siden smertene ikke blir mindre, men er konstant like sterke, ønsker jeg å vite om for eksempel nervefibrene kan være skadet?
Jeg er nå helt utmattet, sliten og deprimert.

Svar

Hei,
Det er ikke så vanlig å skade nervefibrene under slike fall, mer bløtvev og muskler. Traumatiske skader på nerver vil først og fremst gi lammelser i bena. Det er mulig å gå videre med MR for å se om det er større bløtdelsskader. Det kan også ta litt tid før det hele heler seg, og smertene blir borte. Smerter kan føre til at du blir utmattet. Lykke til!