Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sliter med ettervirkninger av hjernerystelse: Konsentrasjon, hukommelse og søvn

Spørsmål

Hei Jeg fikk konstatert hjernerystelse på legevakten etter en kraftig hodesmell i starten av september. Fikk beskjed om å ta det med ro i et par dager til plagene gav seg. Jeg sliter fortsatt med konsentrasjonsvansker, hukommelsesvansker, søvnproblemer, synsproblemer, lydsensitivitet og generelt kognitive vansker etter 4 mnd. Det har dog bedret seg noe. Tåler dårlig å se på skjerm lenge og lese mye. Det er veldig dumt for meg i og med at jeg studerer og ikke kan lese noe særlig. Spørsmålet mitt er om hva som er grunnen til at det har gått 4 mnd uten stor bedring?Har hørt at noen sliter med post-commotio i flere år. Blir man frisk av dette og finnes det behandling for det? Mvh

Mann 22
Svar

Hei,

Hjernerystelse (per definisjon besvimelse) eller hodeskade (per definisjon uten besvimelse) kan ta tid, noen ganger opptil ett år (sjeldnt mer). Man må ta tid til hjelp. Det er vanlig med konsentrasjons- og hukommelsesvansker, søvnproblemer, synsproblemer, lydsensitivitet osv.

Det bør unngås se på skjerm for lenge. Mye tid foran skjermen kan også gi hodepine, slørsyn, tørre øyne og kløe i øynene.

Du kan prøve synsopptrening hos spesialoptiker. Det er ikke uvanlig at det ikke inntrer klinisk bedring etter 4 måneder. Hvis vedvarende plager kan man også henvises til rehabilitering for hodeskader. Lykke til!