Slag i hodet som snudde livet mitt.

Spørsmål

Slo hodet i kanten på tv. august 2002, idag er livet snudd helt. Jeg må legge meg ned flere ganger daglig for å fungere. Jeg kan ikke lese, se på tv, data mer enn ca 1 time. får da vondt i hodet, og blir liggende. Kan heller ikke få høy puls. ( rask gange, gjøre rent osv.) Føler at konsentrasjonen er bra, og er ikke svimmel. Har også fått søvnproblemer. Er jeg f.eks på lunsj, må jeg legge meg etterpå, eller er kvelden ødelagt. Har før skaden trent min. 6 timer pr. uke, jobbet full stilling, og har 3 barn. Har aldri tidligere hatt vondt i hodet. Legen har nå sendt meg resept på Sarotex, som jeg ikke har hentet ennå.Fikk behandling hos en alternativ behandler, han bruker hendene som akupunktur. Gikk første gang etter 5 mnd. og fikk kort tid etter litt bedring. Kvalmen som jeg hadde daglig er forsvunnet. Går til han hver 3 uke, er da bedre dagen etter, men så er jeg tilbake igjen.Er min situasjon "normal" Hva kan jeg gjøre? finns det behandling i utlandet? HJELP!

Medisiner: pinex forte, Zopiclone Alpharma

Kvinne, 36 år

Svar

Hei!

Det du opplever er vanskelig å relatere til et slag i hodet slik du beskriver det, men var traumet kraftig nok kan det selvfølgelig oppstå senkomplikasjoner. Var du bevisstløs? Ble det gjort undersøkelser av deg etter skaden? Ble det tatt CT- eller MR-undersøkelser?

Du skriver ikke om du er utredet hos spesialist for disse plagene. En kan ikke utelukke migrenelidelser eller spenningstilstander i muskulatur som årsak til smertene dine, men jeg kan selvfølgelig ikke stille diagnose over internett.

Sarotex som du har fått resept på er ikke bare antidepressiva, men har også en smertestillende virkning. Jeg synes derfor det er fornuftig også å prøve denne behandlingen.

Det er ingen tvil om at det du beskriver ikke er normalt, både med tanke på traumet ditt og det du ellers beskriver om hverdagen din. Jeg synes du skal bli utredet grundig for dette, gjerne av nevrolog. Før en evt kan finne behandling i Norge eller utlandet må det stilles en diagnose, hvis ikke det er mulig er det jo smertebehandling som er alternativet.

Lykke til!!