Slag i hodet - langvarige hodesmerter

Spørsmål

Min mann var uheldig å dunke hodet opp i en lav dørkarm i vinterferien, så hardt at han gikk rett i gulvet. Han mistet ikke bevisstheten, men det var nok en liten hjernerystelse. Hadde vi vært i byen hadde vi dratt til legevakten for å sy, men i og med at vi var på fjellet holdt vi bare sårkantene sammen til det var sluttet å blø. Nå 8 dager senere er såret grodd, men den sterke hodepinen er fortsatt der. Han er ikke hemmet på noen måte i sine daglige gjøremål, men det er helt tydelig at han har sterke hodesmerter, spesielt om ettermiddagen og når han legger seg om kvelden. Burde ikke smertene ha gitt seg etter så lang tid, er det grunn til å oppsøke lege?

Mann, 43 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Man kan nok ha hodepine en stund etter et kraftig slag, men hvis det ikke er noen bedring i det hele tatt synes jeg det er litt uvanlig, men ikke helt ukjent likevel. En hjernerystelse kan gi plager i relativt lang tid, spesielt hvis man ikke tar det litt med ro i etterkant.

Hvis plagene ikke gir seg synes jeg dere skal snakke med legen om å få gjort en vurdering og trolig er det fornuftig å gjøre en CT-undersøkelse av hodet. Den kan vise om det har blitt en blodansamlig inne i hodet som gir slik hodepine.