Skulderproblemer

Spørsmål

Hei. Jeg er en kvinne på 41 år. Høsten 2018 fikk jeg vondt i høyre skulder. Smertene varierer i styrke. Har vært hos fastlegen, som mente dette ikke var noe alvorlig og at vi skulle se det an. Smertene har siden endret seg, men ikke blitt borte. Men jeg kan ha korte perioder uten/ med mindre smerter. Jeg hadde samtidig en periode hvor det strammet seg i underleppen når jeg spiste, som om noen dro i en tråd. Ble sendt til MR av hodet, alt så fint ut. Trådfølelsen i leppa har gitt seg. Jeg har våren 2019 fått gradvis vondt i hendene. Både høyre og venstre. Spesielt ille er venstre «tommelpute» og området mellom tommel og pekefinger. Men har også verking i andre fingre. Grad av smerter varierer, men er aldri helt borte i tommelputen på venstre hånd. Jeg har nå også fått vondt i venstre skulder. Videre merker jeg at jeg blir fortere sliten i armene og hendene. Jeg blir sliten av å holde mobilen, bære kaffekanne fra kantina på jobb, etc. Kan f. eks kjennes som krampe i hånda når jeg holder telefonen til øret en stund. Ved to/tre tilfeller har høyre pekefinger beveget seg av seg selv. Ikke som leamus, men mer en spasme. Men jeg kunne «overstyre» bevegelsen.. Jeg har nå blitt livredd for at jeg har ALS. Jeg kan fremdeles gjøre finmotorikk som kneppe knapper osv. Opplever leamus rundt om i kroppen, spesielt under en fot og i «tommelputen». Videre har jeg en følelse av klump i halsen. Legen har målt blodsenkning for å utelukke gikt-sykdommer, og denne prøven var helt fin. Kan symptomene mine mistenkes som symptomer på ALS? Hva bør jeg gjøre?

Kvinne 41

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei. 

Dette er nok ikke noe ALS. ALS gir ikke smerter, kun motorisk svakhet (rammer spesifikt nerveceller som kontroller muskler og ikke områder som har noe med smerteopplevelse å gjøre). Den tanken kan du slå vekk fra deg! Man bør tenke på skade i nerve i nakken eller armen og da må det henholdsvis gjøres MR nakke og nevrografi. Klinisk undersøkelse kan bekrefte mistanken. Ellers er det mulig å gjøre MR skulder for å se etter bløtdelsskade. Jeg ville anbefalt fysio da effektiv fysio er veldig effektivt mot slike plager. Siden plagene har vart så lenge kan det ta tid før fysio begynner å ta effekt. Dette bør absolutt utredes i den rekkefølgen jeg foreslår. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-