Sannsynlig migrene

Spørsmål

Hei! Jeg er en stort sett frisk kvinne som opplever periodevis hodepine i kombinasjon med kvalme, som varer over flere dager (ca 4-5 dager vanligvis. Det kan sammenlignes med fyllesyke eller å være gravid. Hodepinen er konstant, men jeg klarer å fungere i det daglige, men lys gjør det verre (spesielt lysstoffrør), og det er også f.eks vanskelig å drikke vann fordi jeg føler jeg blir mer kvalm av det. Hodepinen sitter i front, og rundt panne, ører/hjelm, på begge sider. Det beste er å sove i et mørkt rom, men selv om jeg sover ettermiddagslur på f.eks 1 time, har jeg fortsatt hodepine når jeg våkner. Hodepinen og kvalmen er det til alle døgnets tider. Blir ikke verre av å f.eks gå rolig tur utendørs, men blir heller ikke bedre. De siste gangene jeg har hatt det slik har jeg prøvd å kartlegge litt for å finne ut hva som kan forverre eller forbedre, slik at jeg vet hvordan jeg skal prøve å bli kvitt det neste gang jeg får det, men blir ikke helt klok. Jeg opplever at Paracet ikke fungerer på hodepinen i det hele tatt, og jeg opplever også at kaffe ikke fungerer på hodepinen (drikker vanligvis ca 3 kopper per dag). En ting er at jeg ikke aner hva som utløser det, og en annen ting er at jeg ikke har funnet noen behandling som virker. Jeg begynner å fundere på om det kan ha noe med mat å gjøre, eller stråling, eller bihuler eller muskulært eller noe helt annet. Noen tips til hva det kan være og hva slags medisin/behandling jeg kan teste neste gang det inntreffer? På forhånd takk for svar!

Kvinne 34

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Dette er meget sannsynlig migrene, som er en egen hodepinevariant / sykdom, og som det finnes effektive migrenemedisiner mot. Derfor synes jeg du snarlig skal ta kontakt med fastlegen din, for å få en vurdering av om ikke det kan stemme, og er legen av den oppfatning vil du kunne få resept på medisiner som oftest er svært effektive mot migrene. Du nevner mat, stråling osv. Jeg har absolutt ingen tro på at det har noe med saken å gjøre, og jeg anser dette som migrene "inntil det motsatte er bevist".

Lykke til og god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-