Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rykkninger: Innsovningsfenomen?

Spørsmål

Hei! Det jeg skal beskrive her er noe jeg opplevde i en periode på et par uker for circa et halvt år siden, som så gikk over, og har begynt igjen nå og har vart i cirka 1 uke foreløpig.

Det handler om at når jeg slapper ordentlig av i kroppen (ikke at jeg holder på å sovne, men bare slapper ordentlig av), enten når jeg sitter på en stol eller ligger på sengen, så rykker det kraftig til i beina. Såpass at når jeg ligger på sengen så kan området mellom hoftene og knærne gå opp i en 90 graders vinkel i forhold til resten av kroppen.

Det er ingen smerter, faktisk er det nesten litt behagelig i sekundet etterpå, som om noe har forløst seg. Og så slapper jeg av igjen, og så rykker det til igjen. Ofte kjenner jeg en slags kribling bak i nakken rett før det skjer, som om det er noe i nakken som får beina til å bevege seg (uten at jeg vet om det er noen sammenheng der).

Jeg opplever ingen andre symptomer.

Hva kan dette skyldes? Jeg vil helst unngå å oppsøke lege unødvendig i disse tider.

Litt info som kanskje kan være relevant: Jeg har i forbindelse med hjemmekontor jobbet en del liggende på sofaen med hodet bøyd over laptopen, som kanskje har lagt noe press på nakken. Og både i forkant av forrige gang jeg opplevde dette, og i forkant av denne uken, så har det vært en periode der det har vært blitt lite søvn og mange sammenkomster med alkohol. Jeg tenker å ta noen hvite uker fremover i tilfelle det er noen sammenheng der.

Er det noe annet jeg burde prøve ut?

Mann 32
Svar

Hei,

Du opplever at det rykker kraftig til i bena ved fullstendig hvile uten smerter & kribling i nakken.

Dette kan ligne på innsovningsfenomener selv om du er våken men fullstendig avslappet. Det er høres ut som noen uspesifikke reaksjoner fra kroppen trolig på grunn av spesiell liggende stilling, dessuten lite søvn, litt mye alkohol så jeg ville rådet noen hvite uker fremover.

Det er noen ganger man kan få ufrivillige bevegelser som myoklonier men det høres ikke slik ut, dessuten det gikk over før. Jeg ville sett det an.

God bedring, og lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-