Restless legs: Bivirkning av medisinen?

Spørsmål

Jeg har i et par uker slitt med kribling og mauring i leggene, særlig i høyre leggen. Jeg merker det særlig når jeg sitter og hviler, og kanskje forsterkes ubehaget når jeg blir opptatt av det. Små leamus her og der i leggene i forbindelse med kriblingen i huden. Jeg gikk en bratt fjelltur i dag på 1,5 time og musklene fungerer helt som normalt. Jeg sliter med helseangst og har derfor lett for å tenke alvorlige sykdommer når jeg merker slike symtomer i kroppen. Lett for å tenke alvorlige nevrologiske sykdommer, f eks Als. Men prøver å trøste meg selv med at musklene rundt om i kroppen er like sterke som før, og fungerer normalt. Bruker cipralex 15 mg, og quipetion 25 mg for søvn.

Mann 63

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det høres ut som at det du kjenner, kan være det som heter "restless legs" / rastløse bein.  Det kan komme av seg selv, uten påviselig årsak, men det er også kjent at Quetiapin kan gi dette som bivirkning. Jeg tenker at siden det er en reell mulighet, bør du finne ut av om det er årsaken, for da ønsker du sikkert ikke å bruke denne medisinen lenger. Måten du kan finne ut av det på, er at du i en periode lar være å bruke denne medisinen, og så ser du om disse symptomene forsvinner. Du bør forsøke uten medisinen i 1-2 uker for at medisinen skal komme helt ut av kroppen, og for å trekke sikre konklusjoner. Evt bør du også diskutere med fastlegen din om det er greit at du forsøker deg uten den medisinen, og kanskje legen din vil gi deg en annen medisin for søvnen i denne perioden.

Det er ikke helt utelukket at det kan være Cipralex som forårsker det, men det er mindre sannsynlig, derfor ville jeg begynt med å sjekke ut om det er Quetiapin.

Det kan også skyldes andre medisinske årsaker, som f.eks. jernmangel og nyresvikt, så jeg synes det er riktig av deg med et legebesøk nå, for å utelukke andre årsaker, og så kan du samtidig diskutere dette med å gjøre et forsøk uten Quetiapin.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn