REFLEKSER

Spørsmål

Hei!

Jeg fikk diagnosen spenningshodepine i Januar 2004.
I Juni 2004 var jeg tilbake, da hos en annen lege grunnet ferieavvikling. Diagnosen ble den samme, selv om det ved siste anledning ble antydet at spenningene muligens kommer fra kjeveleddet mitt, som er meget trykkømt på høyre side. Og jeg ble videre henvist til tannlege, for å sjekke kjevebittet.

Det som egentlig er mitt spørsmål går ikke på selve hodepineen, men på testene som ble utført. Journalene er relativt like, men jeg har merket meg en forskjell, som gnager i hodet.

Ved første undersøkelse står det normale reflekser, ved siste undersøkelse står det svake, men symmetriske reflekser. Det jeg går og undres over er om en slik forskjell er normal?

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg,

Vi har alle våre måter å skrive journalnotater på. I dette tilfellet er det ikke noe å bekymre seg for i det hele tatt. Begge beskrivelser er innenfor det normale. Å teste reflekser er en del av den nevrologiske undersøkelsen. Ofte graderes refleksene etter styrke i + , ++ eller +++, og er det sikker sideforskjell i styrken kan det være grunn til videreutredning. I ditt tilfelle er det symmetri, og de lar seg utløse selv om de er ”svake”.
Håper du er bedre av spenningshodepinen.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-