Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Problemer med hulfoten

Spørsmål

Hei. Jeg har fått en forverret hulfot på én side på kort tid og må komme meg til nevrolog. Jeg har fått masse tillegsproblemer ellers i kroppen også, og måttet slutte i jobben som lærer, helt forferdelig. Jeg har prøvd alt av konservativ behandling, såler, sko etc. Det nytter ikke. Hadde vært noe annet hvis det gjaldt begge føtter. Jeg vet at jeg må igjennom diverse undersøkelser og utredninger før operasjon. Kan du liste de opp her? Jeg sliter kraftig. Skriver til deg for å få et presist svar, og slippe å gå igjennom fastlegen med enormt lang ventetid. Jeg skal kontakte nevrolog selv, forslag? Haster!

Mann 45
Svar

Hei, 

Tusen takk for ditt spørsmål. Det er plagsomt med hulfot, dessuten andre tillegsproblemer i kroppen din. 


Du kan dessverre ikke jobbe lenger og har prøvd alt av behandling som såler, sko osv. 


De undersøkelser før operasjon er røntgen av føtter, MR av føtter og nevrografi/EMG. Noen ganger må en CT til for å se bedre benvev. Ved tosisdige plager vurderer vi ryggmargsprøve, men også genetiske tester. Det er ortoped som bestemmer hvilket type inngrep som er best. Noenganger gjør de forkortelse av muskler osv.  Nevrologens rolle er å kartlegge ev. nevrologisk årsak. Da får vi fremstilt alle relevante strukturer. 


Det er mulig å rette på feilstilling dersom det er feil i muskler, og sener og det er ortopeder eller fotkirurger som kan vurdere dette. Noen har glede av Botox injeksjoner dersom det er mye stivhet i foten.


Jeg håper at dette var et presist svar og ønsker deg lykke til. Det finnes nevrologer rundt omkring, det avhenger litt av hvor du bor i Norge, du kan bestille timer ev. selv ved å ringe dem. Masse lykke til, og god bedring til deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-