Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Problemer med bekkensmerter

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt med bekkensmerter siden graviditet nr. 2 i 2015. Fikk akutt innsettende smerter i uke 8 ila arbeidsdagen hvor en pasient hadde falt i gulvet og trengte assistanse av flere til å komme seg opp. Smertene vedvarte ut svangerskapet. Etter endt svangerskap som endte med en fødsel av en stjernekikker, vedvarte smertene. Det tilkom også flere kraftige låsninger i bekkenet som måtte manipuleres av kiropraktor gjentatte ganger. Smertene avtok litt ca. 8 mnd etter fødsel. Periodevis bra frem til ny graviditet i 2017, smertene kom da ikke før i uke 17. Nok et svangerskap i smerter og samme forløp i etterkant med låsninger i bekkenet. Fikk så økende smerter i korsrygg og for/utside lår og tidvis strålende ned i beinet. Fikk da påvist prolaps og ble delvis sykmeldt i 1 år. Var sterkt smertepåvirket og klarte ikke å få barnet ut/inn av sengen selv, klarte ikke å bøye meg fremover, vondt å sitte, vridninger etc. Har under begge svangerskapene blitt følgt av fysioterapeut. Det ble også gitt individuell og gruppe trening hos spesialfysioterapeut på sykehus i 1 år. Merket ingen bedring i smertene, men fikk mindre låsninger. Starter så med nye p-piller og smertene forsvant helt, men kom tilbake kun før/under og litt etter menstruasjon. Dette varte i 1 år før smertene kom tilbake i økende grad. Smertene er lokalisert venstre side bak i bekkenet. Tilkommet senere tid smerter på begge sider bak, korsryggen, symfysen (2 år etter siste fødsel), begge hofter og utstråling til bestemte punkt i låret (foran, mot utsiden av låret, ca en håndsbredde over kneet på begge sider). Hadde mye smerter i hofte under prolapset også. Når jeg går til legen får jeg kun sykmelding, men ønsker en mer varig løsning slik jeg kan gå på jobb. Er sykepleier på medisinsk avdeling og trenger å være mer oppegående enn nå. Er det nevrologisk? Er det hormonelt siden P-pillene ga effekt? Er det mulig å bli smertefri? Har effekt av Ibux og vimovo, men får kun ta sistnevnte periodevis i 1 uke.

Kvinne 29
Svar

Hei. 

Du har hatt problemer med bekkensmerter, først akuttinnsettende smerter, låsninger, smerter på lår som strålende ned i ben, trolig pga. prolaps, ingen bedring tross langvarig fysioterapi. Smerten forsvant etter oppstart av p-piller. Nå er de lokalisert i venstre bekken, korsryggen, symfysen, begge hofter, igjen utstråling til bestemte punkt i lår. 

Det kan være nevrologiske smerter, så det kreves en nevrologisk undersøkelse, ev. MR skanning av korsrygg og bekken. 

Med så uttalte smerter tror jeg ikke det hele kan forklares av hormonelle årsaker, men delvis siden du hadde effekt av p-pillene. 


Hvis det er nevrologisk så er det mulig å bli smertefri med kombinasjon av medisiner og fysioterapi, ev. kirurgi. 


Hvis det er kroniske muskulære smerter så er det mulig med bedring, og behandling da er først og fremst fysioterapi og/eller rehabilitering, men kan ta tid. Lykke til! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-